Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg under september 2009

Av Maria - 13 september 2009 18:22

Hemma från utställningen i Sofiero.Ingen rolig utställningRynkar på näsan,inte bara för mig utan för flertalet hundar som ställdes idag.Domare för dagen var en dansk herre vid namn,Jens Ramsing.Ska tydligen va en bra domare eftersom han dömt i World Dog Show,men se det struntar jag i.Han sa inte ett ord till handlers, och frågade bara inte hur gammal hunden var.Denna mannen satt i ett hörn av ringen och dömde och i andra hörnet satt en dansk utställningsdomar- aspirant och dömde även hon.Så först döma för den manliga domaren och sedan samma visa för den kvinnliga aspiranten.

Det var väldigt många gula band som delades ut denna dag.Blå var det också många av,de röda va det snålt med likaså Hp och Ck.Rynkar på näsan

Min Tyzon tävlade i juniorklassen och det vad endast 3 tävlande i denna klass.Två av dom fick gula band och ett slätt rött band delades ut.Min Tyzon fick ett gult band??? Nu vad det ju inte jag som ställde Tyzon utan Carina från Eklövens gjorde det idag.Och det vad nog tur det.För jag hade ifrågasatt Tyzons gula band och bett om en förklaring av domarenSkrikandes.Det va inga som helst fel på Carinas sätt att ställa Tyzon ,tvärt om hon gjorde det jättebra.Men va tusan ett gult band!!! I Ronneby för ca en månad sedan fick han ett rött med Hp och placerade sig som trea i konkurransen.Så hur tusan kan han skilja sig så mycket att han får ett gult idag.Jag är ingen utställningsexpert och jag vet så väl att domaren dömer,men så mycket vet jag att han är inte värd ett gult band.Även Macis Nashville fick ett gult band idag.Och han vann juniorklassen med Ck på Sennenspecialen i Ängelholm för ett par veckor sedan. Kronbmommas Isolde som vann Juniorklassen med Ck i Ängelholm ,fick ett blått band idag. Tyzons bror Dizel vad den ända i juniorklassen som fick ett rött band ,ett slätt sådant.GRATTISCool GRATTIS Jennie det är som ett Ck eller Cert idag med tanke på vad övriga hundar fick för valörer på sina band.Och när vi jämförde Tyzon och Dizels kritiker så vad de i stort sett nästan likadana.Så jag skulle så gärna vilja prata med den domaren och höra vad det vad som gjorde att Tyzon fick ett gultSkrikandes.För det är banne mig inte roligt,flera som stod som åskådare denna dag tyckte faktiskt att Tyzon skulle ha vunnit,för han såg bäst ut för dagen.Säger inte detta för att släta över hans gula utan bara vad folk sa till mig efter han varit inne i ringen.Och då vad detta människor som kan Berner rasen och är erfarna uppfödare. Inte kul att stoltsera med en tredje placering i kvalitet om nu någon ev skulle vilja använda Tyzon i avel så småningom.GråterMen jag hoppas att ni i så fall bortser från detta utställning resultat för det tänker jag göra och ta nya friska tag inför Växjö .På hans kritik för dagen har han ett något oregelbundet och trångt bett??I Ronneby hade han ett perfekt bett???

Avslutar med Tyzons kritik för idag:Oskyldig

Stor kraftigt byggd hane med kraftigt huvud.Något oregelbundet och trångt bett,lite lösa läppar.Välburna öron,böljande päls med med utmärkt färgflöde.Något lång i kroppen, något eftergiven i överlinjen.Moderata vinklar bak.För högt buren svans i rörelse.För närvarande mycket lös i vänster skuldra.Utmärkt temperament.

På åteseende ni alla ska bara tjura färdigt först (hehehe)


Av Maria - 12 september 2009 07:56

Japp,så vad det Lördag morgon och jag gick upp alldeles för tidigt.Maken brukar väcka mig kl 6,30 på vardagarna.Idag vaknade jag kl 7 och undrade varför maken inte väckt mig,så jag snurrar ner för trappan och skäller lite på honom.Det är Lördag svarar min kära make ,och du kan sova om du vill.Ja, ja har jag gått upp kan jag inte somna om ,så nu är jag vaken och pigg.

Kanske bra det då får man lite gjort även idag,för här finns alltid att göra.

Bada Tyzon ska jag göra,skulle gjort det igår men tanden satte stopp för det.Och tur va väl det,för han hittade Kallinges ända kärr som inte är uttorkat och tog sig ett kvällsdopp igår .

Så han stinker och luktar härligt kan ni tro.

En vända ner till affären får jag också ta och göra.Maken är och vittjar kräftburarna så lite krondill får inhandlas till ev kräftkok.

Ett par fönster till kan behövas putsas och lite nya gardiner ska hängas upp och strykas.

Önskar er alla en trevlig Lördag och helg.

En bild på mannen som ska till Sofiero får avsluta inlägget idag!

  

Av Maria - 11 september 2009 07:50

Detta är helt fantastiskt,solen lyser och det är i stort sett ljummet ute och klockan är bara snart 8,00.Cool

Nu i helgen ska maken och sonen fiska kräftor igen.Det är nu sista gången för i år.Dom har fiskat 3 helger nu,så det finna ett antal kokta kräftor i frysen.Dom ska ätas en dag då dottern och hennes make kan komma.Min man och barnen är tokiga i kräftor.Dom sörplar och suger så det står härligt till om det.Själv håller jag mig till räkor.

Söndagen ska vi, som sagts tidigare till Sofiero, jag och Tyzon.Får hoppas på bra väder,tittade på fyrans väder igår och det såg skapligt ut,bara det inte regnar så är allt väder bra väder.

Blev inget tandläkarbesök igårRynkar på näsanmin tandläkare har semester.Så det är bara att härda ut tills på måndag och ta lite tabletter för att hålla smärtan stången.

Läser i lite andras bloggar att det är några som har sjuka hundar.Vill skänka er en speciell tanke och styrekramarFlört.

Aldrig roligt med sjuka hundar,och när man sedan svävar i ovisshet vad som orsakat sjukdomen eller smärtan,det är jobbigt och tär på ens krafter.Så jag håller alla tummar,tår och tassar att det ska lösa sig till det bästa för er och era hundarGlad.

Lite hundbad står på dagens meny,och kanske ett besök av en god vän.Vi får se vad som händer!!!

Önskar alla er vänner,bekanta och bloggläsare en riktigt Trevlig HelgCool

Av Maria - 10 september 2009 16:25

Har lite mycket i huvudet just nu. SkämsSennenträffen är den 27 September inte 17 Oktober.Samling vid Brunnshallarna i Brunnsparken Ronneby kl 11,00 Skäms

Av Maria - 10 september 2009 08:03

     GråterJag har tandvärk.Det är en visdomstand som spökar.Den sitter så långt bak att den inte kommer att kunna komma fram.Så därför har det bildats en ficka som jag har spolat ren med jämna mellanrum.Men nu går det inte längre.Var hos min tandläkaare redan i Mars månad och han skrev då en remiss till käkkirurgen.Men kan ni tro..det är ett års väntetidRynkar på näsan.Men idag ska jag gå till min tandläkare igen ,för nu får det banne mig hända något.Är svullen långt ner i halsen ,och har ont upp i örat.Ja ja vi får se vad han kan tänkas göra med tanduslingen.

Nu till något roligare.Var och trimmade Tyzon inför utställningen till helgen i Tisdags.Och han blev så fin,han har inte fällt något alls så han hade massor av valppäls kvar.Jag tackar min lilla "trimmare" för all hjälp och en trevlig pratstund.Vi ses på Bernerträffen den 27 September om inte förr.

Hon tog även fina bilder på en nytrimmad Tyzon som avsluter dagens inlägg.

Ha en trevlig dag ni alla ,här regnar det men det behövs!!!               

Av Maria - 7 september 2009 07:51

Japp,så vad det Måndag och en ny vecka.Helgen här hos oss har varit lugn och skön.

Igår tog jag med mig Lovis och Tyzon och körde till ett av mina kantarellställen som jag inte besökt på ett tag.Och jag hittade faktiskt lite,på ställen där jag  inte hittat innan.Det var sådan där stora härliga kantareller med fötter tjocka som min tumme.Ja..inte vad det så många inte ,men det räckte för att förgylla middagen som bestod av grillat med klyftpotatis.

Flera av mina Benervänner har varit på Öland och Böda i helgen på utställning.Och jag passar på att gratulera er till fin fina resultat.Hade varit så roligt att vara där,men tyvärr sätter mitt lilla huvud stopp för det.Har ju problem med huvudvärk och lite åksjuka,så den slingriga vägen upp till Böda hade nog knäckt mitt lilla huvud.Men till helgen blir det Sofiero,vägen dit är ju något rakare och i stort sett motorväg hela vägen,så det ska nog gå bra får vi hoppas.Ska bara se till att Tyzon får sig en ordentlig trimmning,han ser lite vildvuxen ut,men det ska nog hinnas med det också.

Idag står det fönsterputs på menyn.Får passa på medans det är uppehåll.Vi har en sablans massa flugor här i år,så fönstren ser för bedrövliga ut med all flugskit.

Ja och sedan ska ju kylskåper fyllas på igen.Jag tycker man gör inget annat än att handlar,och ändå är vi inte så många i vårt hushåll.Men i och för sig är det oftast inte bara vi vid middagarna ,stora sonen brukar ha näsa för när det vankas middag.Och sedan har lilla sonens flickvän varit här i helgen,och då går det åt lite mat.Det är ju bara roligt när man är några stycken vid middagsbordet,trevligare att äta då tycker jag i alla fall.

Ha en trevlig vecka ni alla vänner och bekanta .På återseende!!!!

Av Maria - 4 september 2009 14:57

 Bröderna Bus

Tyzon

Jennie och Tyzon

Tyzon och J

Dizel

Bröderna bus

Dizel och Jennie

Tyzon

Bröderna Bus

Bröderna Bus

Tyzon

Tyzon

Bröderna bus

Idag har Tyzon och jag varit och hälsat på Jennie och Tyzons bror

Dizel.Dom bor på Sturkö i Karlskrona skärgård.Fika och en liten rundvandring på denna vackra ö blev det.Tack för fika och trevligt sällskap Jennie och ett stort Lycka Till(dom ska ställa Dizel på Öland till helgen).

Lite bilder på de 2 bröderna nedan och Jennie kom väl med på en bild eller två.

En trevlig helg ni alla.

Av Maria - 2 september 2009 10:31

Börjar dagens inlägg med ett litet tillägg till mitt förra inlägg.Maken ställde bara Tyzon i Bir / Bim,och nej någon blodad tand för att ställa hundar har han inte fått,men jag tror nog allt att han tyckte det va lite roligt i all fall.


Idag visar jag bara lite bilder från vår morgonpromenad och på vårt hus.

I natt börjar jag att jobba igen efter en lång tids sjukskrivning och ett par veckors arbetsträning.Och allt känns bara bra ,känner mig som gamla vanliga Maria igen,glad stollig och pigg.Skönt

Ha en trevlig solig dag ni alla.

Ovido - Quiz & Flashcards