Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg under juli 2009

Av Maria - 13 juli 2009 10:21

Ja,så vad det åter Måndag och ännu en intensiv helg är över.

Vi har ju haft en stor marknad här i helgen ,så ett par besök på den har det blivit.

I fredags kväll åkte mannen och jag in till marknaden och tittade lite.Samma saker i varje stånd i stort sett. Kläder,lekasaker ,karameller och annat krimskrams.Men det finns en liten bit av marknaden som det bara är hantverkare på.Såsom handgjorda smycken,olika träsaker mm.Och den biten brukar jag alltid besöka och handla lite saker på.Men i år vad det inget som föll mig i smaken där heller.Så det blev bara lite nya klistermärken till bilen Bernerhuvuden och en ny skylt till grinden.

Lördag morgon tar hundarna och jag en regäl skogsrunda och letar efter lite kantareller,hittar inga större mängder trots att jag har ett flertal ställen att leta på.Det ser ut som om någon varit före mig och plockat,ska ta bilen till ett par andra ställen som jag vet att jag är ganska ensam om att veta om.Men inte idag, det får bli en annan dag så kan jag ta med hundarna samtidigt för ett dopp i sjön.

I lördags kväll var vi ute på Hasslöfestivalen för första gången.Och vi blev så besvikna när vi kom dit.En inhägnad grusplan med en massa lottstånd och karuseller,och en hoper av asfulla tonåringar.Men ,men vi hittade en Pizzeria som serverade pizzabuffe,där tillbringade vi tiden fram till bandet Joddla med Siv började sitt uppträdande.Och det var verkligen värt väntan.Vilket bra uppträdande.Där står vi mitt i ett gungande ,hoppande hav av människor,och sjunger och dansar som tokiga tonåringar igen.Det va då inte sista gången jag såg det bandet ,nä ska kolla var dom spelar härnäst,för fy tusan vad dom är bra!

Vaknade Söndag morgon lite hes, he he!Kan det va allt sjungande Lördag kvällen som orsakar detta tro?Ja säkert.

Carina och Bosse kommer och hälsar på och vi tar ännu en runda inom marknaden.Hittade ett nytt skärp och lite hårda marknadskarameller.

Väl hemma igen har Anthony vårt barnbarn kommit på besök,och mina föräldrar kommer även dom på en visit.Så fram med lite kaffe och kakor och äntligen få sätta sig ner en stund.Fötterna och ryggen värker av allt gående och stående.Vad ska man nu hitta på till middag som räcker till detta oplanerade gäng av besökare.Det får bli ett par små fläskstekar som åker in i ugnen,sköter sig själva och räcker till många.

Tittar runt i trädgården och upptäcker att allt är totalt uttorkat,fram med vattenslangen,vattnar och vattnar,går till slut in totalt uppäten av mygg och tittar på klockan 22.En dusch och stapplar sedan totalt slut in till soffan för en liten stund framför tv.Som vanligt bara skit på den ,sängen kallar.

En bild på skylten som införskaffades på marknaden för att pryda grinden.

Av Maria - 10 juli 2009 09:25

Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner?  Sluta jobb,.och leva livets ljuva dagar 10.5 %  Jobba kvar ,men kanske gå ner i tid 10.5 %   Ingenting 0 %Förverkliga mina drömmar  57.9 %  Ge bort det mesta,och trygga mina barns framtid  21.1 %  Emigrera till ett annat land,och vara anonym resten av mitt liv  0 %

Ja, så här blev resultatet på min 10-miljonersfråga.


Idag är det Fredag och helg igen.Tiden bara rusar iväg tyvärr,för snart är hösten här igen och efter den vintern.Man går och längtar efter  den varma ljusa tiden sommar ,sol, och värme och vips så är den över.

Nu i Helgen har vi marknad här i Ronneb,Tosia Bonnadan,en stor marknad med ca 400-500 marknadsstånd och Axels tivoli för den som gillar det.

Själv åker jag inte karuseller och har aldrig gjort ,mår så dåligt av snurrandet.Har även på "äldre dagar " börjat att bli bilsjuk,spelar ingen roll om jag sitter fram och det är fina raka vägar.Vissa dagar går det bara inte att åka bil,och det är så jobbigt om man har planerat in  en resa och det är en "må illa dag".

Det är därför jag tex håller mig till utställningar som inte ligger alltför långt hemifrån,då kan jag stå ut en stund i bilen,blir jag bilsjuk brukar den förbannade huvudvärken komma i samma veva.

I morgon ska gubben och jag lyssna på ett gäng tokiga skåningar som spelar på Hasslö Musik festival.Joddla med Siv heter dom,spelat en trallvänlig medryckande musik ,med helt galna texter,har nog alla dras skivor och det ska bli roligt att få se och höra dom "live"

Startar en ny omröstning som ni gärna får rösta på om ni vill .


Önskar er alla vänner , bekanta och obekanta en Trevlig helg!!!!!!!

Av Maria - 9 juli 2009 09:11

Nyss hemkommen från en skogspromenad. Hundarna väckte mig tidigt idag.Mats ger dom mat innan han går till jobbet och släpper ut dom en stund,sedan brukar dom komma upp till mig och sova en timme eller två,men inte idag inte.Dom tyckte att 6,45 var en lagom tid att stiga upp på, men där har hundarna och jag delade meningar.Men dom var så envisa ,tänkte att de kanske var nödiga så jag masade mig upp,men inte vad dom nödiga, dom ville bara inte sova längre.Idag är det behaglig temperatur för promenader,vi har 16 grader just nu och molnigt,blir nog regn framöver.

Igår var jag nere hos Carina och hälsade på.Passade på att gosa lite med Sallys valpar,och hjälpte till vid matning och valpfotografering.Att fota valpar förstår jag nu, gör man inte på ett ögonblick inte,dom var som små elvispar.Men några foton blev det till slut.

Har varit och badat med hundarna,och det var så roligt att se Mattis,äntligen vågade han sig på att simma.Han var i vattnet från vi kom tills vi skulle köra han verkligen njöt.Lille Tyzon han simmar och simmar han,och stackars Lovis den fegisen ,hon har gjort framsteg nu går hon i till magen och står och gnäller och gnyr att de andra två ska komma upp till henne.Hon kanske simmar med så småningom.Mysigt att kunna bada tillsammans med hundarna.


Känner för att baka lite idag,vi får se vad jag hittar på.Plockade lite blåbär i går så en eller annan blåbärspaj blir det i alla fall.Och dom där kantarellerna jag hittade härom dagen var jag och plockade.Mums Smörstekta med bara lite salt och peppar uppätna direkt från stekpannan.


Ska passa på att fixa till hundarna lite idag också hade jag tänkt.Alla 3 ska ställas först i Älmhult den 26 Juli på en inoff sedan i Ronneby den 9 Augusti ,Tingsryd den 29 Augusti på en inoff ,och sedan blir det nog Sofiero, vi får se hur allt artar sig.

Ha en bra dag ni alla !!!!!!

Av Maria - 8 juli 2009 12:14

I bland fundera jag på hur pass öppenhjärtlig man ska vara i sin blogg.Hur mycket av sig själv och sitt liv och leverne ska eller vill man dela med sig?I alla fall ,jag har varit sjukskriven sedan Augusti förra året pga alla tragiska händelser som inträffade i våra liv -08.Försökte börja jobba igen i Mars månad ,men det gick inte får väl bara inse att man är inte en supermänniska som kan ta allt och bara tuffa vidare i livet.När det vad som värst här hemma med de övriga i familjen vad det jag som var den starka,men när det mesta börjat lägga sig ,då vad det jag som gick in i den berömda väggen.Allt bara rasade.Jag inte kan detta hända mig inte.Men det vad precis vad det gjorde.Och det ska jag säga er att bara helt plötsligt stå helt handfallen och inte ha ork eller lust till något,det vad nog det värsta jag varit med om.Och jag kunde nog inte inse att något var fel,hur konstigt det än låter.Men nu vet jag bättre.Visst är det konstigt att det måste hända något hemskt i våra liv för att vi ska stanna upp och börja fundera vad vi håller på med egentligen.Allt behöver inte vara perfekt,lite skit i hörnen eller något annat som förrut var himla viktigt,bara skiter jag i nu för tiden.Lev livet,vem tackar dig för allt du gör för allt och alla.Och vem vet vad morgondagen har i beredskap åt just dig?Och när det var som värst så hade jag turen att ha den bästa medicinen.....Hundarna!!!!

Dom är otroligt kloka,vad jag lite nere en dag så var dom så lugna så ,och löd minsta vink.Var det en lite bättre dag så var det stoj och stim som vanligt.Att bara gå en skogsrunda mitt i det tysta lugna och bara vara,det är avkoppling för mig,och att sedan ha det bästa sällskap man kan önska sig ett gäng hundar ,ja det är livet på en pinne det.

Skriver detta idag för att jag känner mig så tillfreda med mig själv idag.Ska börja att arbetspröva i mitten av Augusti och jag ser fram emot det.Ska bli skönt om allt kan bli som vanligt igen,och jag blir samma gamla glada ,tokiga Maria igen.Sorgen efter våra anhöriga som gick bort förra året får vi lära oss att leva med ,men den otroliga saknaden finns alltid kvar.Och vi har i alla fall varandra och det tänker vi ta vara på.

Så alla ni som har en massa "måsten" i ert liv som egentligen är helt oväsentliga,sortera bort.Lev livet ,umgås med era nära och kära för vem vet vad som händer i morgon.Det tänker jag i alla fall göra.

Börjar med en gång, med att sätta på mig en god kopp kaffe.....

Ha det bra ni alla .På återseende

Av Maria - 5 juli 2009 21:05

Så vad det Söndag kväll och regnet bara öser ner.Ja inte som igår inte,från kl 18 till kl 24 fullständigt öste det ner.En granne hade mätt upp 55 mm på 6 timmar,och det åskade oavbrutet.Stackars alla människor som var på Diggiloo premiären,det har inte regnat på evigheter och solen har lyst varje dag ,och kvällarna har varit ljummna och fantastiska.Men inte i går inte.Det regnade så att en del människor hade vatten upp till anklarna och varken paraply eller regnställ stod emot regnet.

Nu ikväll tog maken och jag en skogsrunda i regnet med vovvarna,och se på tusan jag hittade kantareller på ett av mina ställen.Ganska många faktiskt men inte så stora, som femkronor ungefär.Låter dom stå ett tag och hoppas att ingen annan hittar dom så att de får växa till sig lite.

I morgon är lille Tyzon 8 månader gammal,han vägde 43 kg nu ikväll.En liten bastant kille ,skulle mäta honom också men hittade ingen tumstock.Varför ligger aldrig mina saker där jag lagt dom?Det går bra att låna saker ,men jag vill att man lägger tillbaka dom där man tog dom.Idag skulle jag kolla på en mobiltelefon som legat på mitt lilla kontor i evigheter,men tror ni att den låg kvar,Nä!!! Hittade den efter en lång stunds letande liggans i byrån i en Eriksson låda ,och vad tusan gjorde den där tro Ja,ja så kan det va.

Avslutar dagen inlägg med lite bilder på Tyzon tagna idag när det faktiskt var en stunds uppehåll,inga kanonbilder men i alla fall.

Av Maria - 3 juli 2009 11:07

I går hade vi 1-årskalas för vårt(ja egentligen Mats) barn barn Anthony.Så lyckat ,strålande väder ,korvgrilling,tårta och ett trevligt umgänge.Vad mer kan man begära??Och den sk hundpoolen kom äntligen till användning ,för hundarna vill inte bada i den dom bara dricker.Men lilla Anthony och en stolt farfar badade som bara den .

Även idag lyser solen och en temperatur på ca 27 grader,men dom har lovat dåligt väder till nästa vecka så det gäller att passa på att njuta av solen .

Sa att jag inte skulle göra många knop härom dagen,He he, som vanligt blev det inte så.Tycker så synd om hundarna i värmen så fick sig en schamponering alla 3 när jag ändå höll på.Och någon föning behövdes knappast.Så skönt det måste vara att bli så totalt avsvalkad.

Även lilla Jennie med sina 2 barn och brodern till Tyzon,Dizel har varit på besök,man tackar för trevligt sällskap och gott fika bröd.

Avslutar ett kort blogginlägg med bilder från kalaset.Ha det gott i värmen .På återseende

Ovido - Quiz & Flashcards