Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg under maj 2010

Av Maria - 10 maj 2010 09:03

Måndag igen, och ytterligare en helg har passerat.En helg med skitväder,kan man då lungt påstå.Kallt och ruggigt och ca 6 grader varmt?ja... eller kallt.  I Lördags regnade det hela dagen,då Tyzon och jag vad på Mentalbeskrivning på Ronneby brukshundklubb.Vi hade tid kl 14 ,men vi vad där redan kl 13,för att bekanta Tyzon lite med den nya miljön,och om i fall att det vad någon som hoppat av så att det vad vår tur lite tidigare kanske.Men se det vad det icke,utan tvärt om, problem med utrustningen gjorde att det vad förseningar i stället,så vi tillbringade 3 timmar ute i regnet.

Tyzon är den ända av de tre hundar jag mentalbeskrivit, som har reagerat som jag förväntat mig.Han har massor av "hjärnspöken" som snurrar runt i hans huvud just nu.  

I Söndags vad vi på Loppmarknaden i Brunnshallarna Tyzon och jag, för att träna lite socialt beteende.Minglade runt bland alla dessa människor ,hundar,skrikande barn mm.Tog även en regäl motionsrunda i vår vackra Brunnskog,där vi stötte på massor av joggare och gläfsande hundar.Tillbaka i parken igen, gick vi ytterligare ett par varv på loppisen ,och hittade 5 stora regäla gosedjur till de små hundarna för blott 40 kr.  

Flisan och jag har tränat för vår avslutning på bruks på Torsdag kväll,hon är så duktig så.Tänkte att jag skulle träna lite ringträning nu dessa 3 dagar som är kvar innan det är dags att äntra ringarna i Åseda på Torsdag.

Söndagen ska vi ju ställa i Nybro,och det vad hela 18 Berners anmälda, varav 9 utav dessa vad valpar !!!Ska bli riktigt roligt,kommer även att träffa en syster till Tyzon, Tindra som bor hos Lena på Heimarkens kennel.

I morgon ska lilla Lexi till vetrinären för en vaccination,hon blir såååå bilsjuk den lilla stackaren .Flisan får följa med som resesällskap, och för att väga sig.

Nähä....på med regnkläderna igen....och ta de stora hundarna på en skogssväng.

Ha en bra vecka ni alla ,en del hoppas jag att få träffa i utställningsringarnatill helgen  

Av Maria - 7 maj 2010 08:43

Hade fått en kommentar i mitt inlägg från i Måndags, som gjorde mig lite konfunderad .  

Den kommentaren vad inte ämnad för mitt inlägg.Jag har inte någon ny valp,och jag väntar inte på att röntga nr:2.?????

Pratade med kommentarskribenten igår,och det hade blivit så tokigt.Hon hade skrivit en kommentar i en annan blogg, som hamnade i min istället. Ja ja så kan det gå ibland,  

Idag blåser det i stort sett storm här hos oss.Har just varit ute och plockat upp allt som farit runt i trädgården.Regnet hänger i luften och det är som en ruggig höstdag.  

Får hoppas att det blir lite bättre väder tills i morgon ,men enligt metrologerna ska det tyvärr inte bli det.Men ,men de har haft fel förr!  


Ha en riktigt trevlig helg ni alla ,på återhörande !!

Av Maria - 6 maj 2010 08:11

Just nu skulle jag önska att veckan innehöll 10 veckodagar a 40 timmar per dygn! Maj månad är knölfull av diverse olika aktiviteter ,och en hel massa måsten som tyvärr inte går att prioritera bort.Vädret är kallt och ruggigt,och det kanske är bra för mig i alla fall ,då det är många inomhus aktiviteter som måste klaras av.

Igår eftermiddag/kväll hade vi trevligt besök av två Sennenvänner.Tre vackra nytrimmade hundar lämnade de efter sig .Vardagstrimmning i all ära,men när det drar ihop sig till utställningssäsong,tar jag mer än gärna emot lite hjälp med friseringen. Jag tackar sååå mycket för hjälpen   

Ikväll är det dags för näst sista gången på Bruks för Flisan och mig.Riktigt tråkigt att det snart är slut,då vi är ett härligt gäng som jag kommer att sakna.

Till helgen ska Tyzon och jag gå på mentalbeskrivning,mentalbeskrivare är Roland Sjösten.Ska bli spännande att se hur Tyzon tar sig igenom det.

Nästa vecka är det utställningspremiär på Torsdag i Åseda,alla tre hundarna ska ställas ,så det blir till att "ranta runt i ringen" ,så att säga.

Torsdagskvällen är det avslutning med färdighetsprov för Flisan och mig,får se hur det går!

Fredagen fyller maken år,så då väntas det gäster och lite kalas.

Söndagen ska vi till Nybro på utställning igen,även där är alla tre hundarna anmälda.Många Berners vad det anmälda till Nybro ,18 st varav 9 valpar roligt !!!

22 maj så är det då dags för årets första officiella utställning i Hässleholm.Där blir det avsevärt lugnare, då endast Tyzon är anmäld dit.

Vad och hämtade hem min husbil igårkväll från verkstaden, där den varit på service och för ett byte av kamrem,mm.Så nu är även den fit for fight.Nu ska jag bara packa in det som ska vara i den .Får ta mig en sväng uppe på vinden och se vad jag har sparat för "bra att ha grejer" där.Ska nog finnas så det räcker att fylla både en och två husbilar,kan jag tro.

Passar på att önska er alla bloggläsare och vänner en riktigt trevlig helg.  

Av Maria - 3 maj 2010 13:41

Här har det varit hund för hela slanten,sedan sist.I Torsdags vad det bruks igen.Vi är en liten grupp på enbart 6 personer ,men i Torsdag vad det två sjuka så vi vad bara fyra stycken.Och jisses....vad vi tränade på allt som vi lärt oss hittills.Det är så roligt att se vilka framsteg alla hundarna har gjort på så kort tid.Har färstått när man pratar med olika människor att den första kursen ser väldigt olika ut.I Ronneby går vi efter Inki Sjöstens bok i allmänlydnad,och aktivering.Vi har 9 träffar, och på den sista gör de som vill en färdighetskontroll med 10 olika moment,som betydssätt mellan 1-3.Därefter rekommenderar ledaren vilka fortsättningskurs man är redo att gå vidare till.

I Lördags vad det dags för Bruks igen och denna gången provade vi på  spår och sök.

Härligt väder hade vi och hela förmiddagen gick åt.Ledarna visade upp sina egna hundars färdigheter i att spåra människor och föremål,och man kan inte bli annat än imponerad.Lite bilder från Lördagens aktiviteter.

                  
I går Söndag vad då det dags för en Sennenträff igen.Denna gången vad vi nere i Röaby hemma hos familjen Törnkvist.En härlig tipspromenad starade vi träffen med ,med lite kluriga frågor om våra sennenhundar.Det gick väl lite si så där för mig och Diezels matte Jenny.Därefter stod det pälsvård på schemat.Ett flertal hundar miste både 1 och 2 kilo päls och underull men hjälp av Ingrids och Lenas flinka fingrar.Någras öron blev ansade och några klor blev lite kortare.Sedan tände mannen i huset grillen, och det smakade sååå gott med lite korv och fika.

Vill passa på att tacka hela familjen Törnkvist och Lena (Clangulas) för en mycket trevlig träff i glada sennenvänners sällskap.

Ingrid är ju en mycket duktig fotograf,så jag passade på att be henne att fota Flisan.Många bilder fick jag skickade till mig via mail,svårt att välja några för de vad underbara alla.Tack Ingrid.Men ett par kommer nedan och hemsidan kommer att uppdateras med bilderna när tiden finns.Fick även ett par bilder av Lena tackar !!
        

Idag på morgonen har vi varit på återbesök hos vetrinären Tyzon och jag.Hans blodbild vad nu bra, förutom att de vita blodkropparna fortfarande ligger alldeles för högt.Bad vetrinären ta ett boreliaprov , svar kommer på Onsdag eller Torsdag.Kanske han behövde ett annat penicillin än det han har ätit nu men vi ska se vad boreliaprovet säger först.

Ett långt inlägg blev det så här i början på veckan.Ha det härligt nu i denna ljuvliga årstid.På återhörande ni alla.

Ovido - Quiz & Flashcards