Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 11 maj 2010

Vackert väder,och lite blandade känslor!

Av Maria - 11 maj 2010 10:12

Just hemkommen från vetrinären ,där Lexi fått sin vaccination,och Flisan blivit vägd.Vågen stannde på 24,4 kg för Flisan.


  



Även fått svar på Tyzons blodanalys,som visade på en kraftig Boreliainfektion. Det är med lite blandade känslor som jag tog emot hans diagnos.Skönt att han äntligen fått en diagnos på sina något underliga och diffusa symtom.Samtidigt som jag tycker det har tagit så lång tid för att komma fram till att det vad en Boreliainfektion som orsakade allt.Jag har vid flera vetrinärbesök,hos olika vetrinärer bett om att ett Boreliaprov ska tas ,men det vad inte förräns nu vid sista besöket som det blev gjort.Frågade min vetrinär varför inte ett prov tagits innan för att utesluta borelia.Och fick till svar att hans infektionsbild inte stämde överens med Borelia,men så vad det Borelia i alla fall.Han ska nu gå på en Ronaxankur i 20 dagar ,sedan är ett återbesök inbokat för en ny infektionsbild.Får verkligen hoppas att han ska bli frisk nu.Så utställningarna för Tyzons del blir inte av.Vad ju bara två inoffar nu i veckan ,men sedan vad ju Hässleholm inbokat. Men det går fler tåg,och huvudsaken att han blir frisk igen.Tycker han har varit lite underlig i sitt lynne nu ett tag, bla på mentalbeskrivningen.Kan ju vara så att han mår riktigt dåligt av sin Borelia.

Jag hade Borelia själv för ett par år sedan ,vid juletid,och jag hade minst sagt diffusa syntom.Som värk ena dan i en del av kroppen coh nästa dag i en annan del.Vet ej om människor och hundar har samma symtom,men är det så,kan jag förstå att Tyzon mår dåligt.

  


Idag skiner solen   och vi har mycket behagligare temperaturer än vad vi haft ett par dagar.De små har rasta av sig på fältet bredvid vetrinärstationen,så nu ska de stora och jag ta en skogssväng.Tror jag kokar mig lite kaffe och tar med idag.

Ha det gott ni alla,på återhörande.

 
 
Gitte

Gitte

11 maj 2010 10:36

Kaffe och skogspromenad låter gott. Fina hundar!

http://www.nissebus.bloggagratis.se

 
Antte

Antte

11 maj 2010 12:14

Hej hoppas Tyzon tillfrisknar snart!
synd på de inbokade utställningarna, men det går fler tåg,det viktigaste är att han blir frisk.
Här är allt ok, i nästa vecka är det dax för röntgen igen!Och om ett par veckor kommer vår lilla tjej hem, ska bli så kul med valp igen.

ha en bra helg
Anette

http://www.monowi.se

 
gerty

gerty

11 maj 2010 12:48

Så bra att du fått veta vad Tyzon lider av, den där borelia kan ge så difusa syntomer, den är hemsk

http://bloggplatsen, se

 
Lena

Lena

11 maj 2010 13:01

Vad skönt att du fått fakta om Tyzon. Nu får han krya på sig. Det är inget att leka med. Ha en skön helg. Och lycka till nu. Vi hörs efter utställningarna :):)Kraaaaaam

http://www.bernwiks.se

 
Inger Johansson

Inger Johansson

11 maj 2010 14:04

Era stackare, men skönt att få ett ordentligt besked. Ge en extra stor kram till Tyzon från oss i Öljehult!

http://www.orville-poppe.se

 
Anette

Anette

11 maj 2010 18:30

Hej!
Skönt att ni fått svar.
Men jag föstår inte varför det ska vara så svårt när man ber om provtagning:(
Man blir så arg, dom tjänar ju en massa pengar på de. Men det är väl så att dom vill väl att man ska tjata.
Vet själv hur det är för våra tidigare Golden va drabbade av borelia. Men dessa fick ta Ronaxan i 33 dagar. Synd på Hässleholm,hade tänkt att leta upp dej.Hoppas nu att killen blir bra.
Kram från Anette med Dennis&Bella

http://www.dennisbella.dinstudio.se

 
Marianne

Marianne

12 maj 2010 12:01

Så skönt att ni fick en diagnos på Tyzon, nu hoppas jag att han ska bli helt kry igen. Tråkigt att missa utställningarna, men det går fler tåg för Tyzon och under tiden blir han ju bara bättre:)
Vi ses på söndag
Ha en trevlig helg. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Anette

Anette

12 maj 2010 18:26

Hej igen!
Kul att du svara. Har idag fått PM till Hässleholm.Vi ska vara i ring 16. Var skulle ni vara? För då kan man leta och fråga där. Kanske verkar knasigt att jag vill träffas men jag har ju mina rötter just i Kallinge.Mormor&Morfar bodde vid F17 och mormor och två mostrar jobbade där.
Hoppas vi ses!
Kram Anette

http://www.dennisbella.dinstudio.se

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2010 21:58

Ta med mobilen. Så hörs vi under dagen. God Luck :):)Kraaaaam

 
Emelie

Emelie

13 maj 2010 16:07

Jadu det där me borrelia... Doris hade typiska symptom nu med det nackonda men titerna borde varit högre samtidigt så svarade hon direkt på ronaxan??? Njurskadan hon har är också av typen som man sett i samband men borreliainfektion hos just berner. Men Doris har aldrig haft särskilt höga titer vid de två mättillfällena vilket är förbryllande. Det är lurigt med borrelia. jag träffade ju veterinär Martina Fransson nere på Läckeby, hon har gjort ett arbete om borrelia hos hund. Bernern är mer drabbad än andra raser har dom konstaterat. Lurigt är det. Det värsta med borrelian är att det kan ligga latent och blomma upp lite nu och då. Krya på Tyzon nu! Kram på er!

http://finarossinas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards