Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg under mars 2010

Av Maria - 15 mars 2010 13:53

Fortfarande riktigt kalla nätter ,men fantastiska dagar.Men när det är så kallt på nätterna ,så biter det inget på snötäcket där solen inte värmer dagtid.

Men vi får hoppas att det snart blir lite varmare även nattetid,ja och dagtid.Vi har varit ute hela förmiddagen hundarna och jag.Men nu blir det en matpaus(för Flisan) och vila för ett gäng trötta men lyckliga hundar.

Ett kort blogginlägg blir det idag, med massor av bilder för er som orkar scrolla.

                                    

Av Maria - 14 mars 2010 07:39

Vad ju som sagt vad på en husvisning igår.Men det huset vad inget för oss.Tomten och läget är helt underbart,men där vad ett STORT renoveringsbehov.Då huset är från 1700-talet ,så tyckte maken att det vad inte lönt att försöka sig på en renorvering,på ett hus i så pass dåligt skick.Men men ,det går fler tåg det finns massor av hus/gårdar dom ska bara va till salu också.

Igår hade vi ett underbart väder ,och nu börjar solen komma fram även idag.Gårdagen vad vi ute i stort sett hela dagen,en regäl runda blev de med de stora och en liten "runt kvarteret runda " med lilla Flisan.På tal om Flisan.Hon är en underbar liten gosig,tossig,pigg,matgladoch framförallt glad valp.Allt går bara bra med henne och de övriga.Jag måste säga, att dom har ett stort tålamod som låter henne hålla på.

Igår kväll kom mina föräldrar ner för att äta lite gott och bara umgås och mysa.Tänk att min far vad riktigt maniskt hundrädd,och nu härjar han och busar med hundarna så det står härligt till om det.Men vem kan motstå en gosig Berner?

Mattis har ju som ni vet drabbats av en kraftig Boreliainfektion.Han har ju fått denna smittan här hos oss,så det kändes inte riktigt rätt att Hanna och Håkan skulle stå för vetrinärkostnaderna.Så vi har gjort en "deal" Hanna och jag, att vi står för vetrinärkostnaderna,till dom kommer upp så att de kan utnyttja sin försäkring.Dom har som vi, en hög självrisk på 4500 kronor,så vi drar av den summan på betalningen för Mattis.Huvudsaken att Mattis blir frisk och får den behandling han behöver.

Idag kommer min syster på besök.Hon ville att vi skulle ta hundarna och gå en skogsrunda med lite fika med oss,och det vad jag då inte sen att nappa på.Så det blir det idag, och lite annat smått och gott dyker säkert upp.Ska ta med mig min stora kamera ,och försöka få till lite bra bilder på de stora.Återkommer eventuellt senare under dagen med lite bilder från vår lilla utflykt.

Ha en bra dag ni alla   

Av Maria - 12 mars 2010 13:31

Idag har vi regn och 4 plusgrader här hos oss.Det tar hårt på snön ,och mina grannar tror väl inte jag är klok som har skottat gräsmattan  .Men jag har inte skottat ,utan bara jömnat ut alla hålor i snön som har blivit.Nu kan man vistas ute igen ,utan risk att bryta benen av sig. Flisan och jag vad hos vetrinären i morse ,för en vaccination och en vikt.Hon är idag 12 veckor och väger 12,5kg.Tycker att hon är lite tunn, och det höll vetrinären med om.Visst har hon gått upp som hon ska och kanske lite till,men man känner revbenen alltför tydligt.Använder Proplan till Flisan, de andra hundarna äter Royal Canin,har ingen erfarenhet av Proplans foder,men deras rekomederade mängder verkar inte stämma in så bra.

Tyzon han är på gång han.Stackars Lovis får ställa upp, när hans just nu enorma lust faller på  .Hon står där en liten stund medans han försöker förtvivlat,han uppvaktar med kel och gos.Finns det någon som har en tik som ska paras,har jag en vacker hane som VILL!!

Är det inte Tyzon som är på Lovis, så är det Flisan som hänger i hennes öron eller pälsen på bröstet.Jag må då säga att hon är verkligen tålig Lovis,och inte säger hon till sina plågoandar heller.

Har just bokat en stuga i Jönköping,för vi hade tänkt ta en liten lillsemester och samtidigt ställa hundarna på den 3-dagarsutställningen som är i Juni månad.Har ju tankar på att köpa en husbil,men det har lagts lite på is just nu, när vi ska titta på ett nytt hus.Skulle faktiskt ha tittat på en husbil förra helgen.Enligt annons och ägare, hade den gått ca 12000 mil,men när vi körde en koll på vägverket hade den gått 25000 mil  .Så det blev inte av ,och tur var väl det jag menar att man kan kontrollera vissa saker på vägverkets register.

I morgon ska vi på visningen av huset jag nämde,ser verkligen fram mot det.

Annars är detta en helg med inget särskilt inplanerat,men det brukar vara så och sedan blir det fullt upp ändå.

Önskar er alla vänner och bloggläsare en riktigt trevlig helg,vi får hoppas  tittar fram och värmer .


Av Maria - 11 mars 2010 08:50

En lite gråmulen morgon idag är det allt,men vi får hoppas att det klarnar upp.När jag kör Marcus till skolan på morgonen åker Flisan med för att vänja sig åka bil.Är det någon av de andra hundarna med säger hon inte ett ljud.Men när hon är själv i bilen ylar hon som den värsta lilla varg  .Idag tog vi en extra sväng,och se idag gick det ganska så bra,hon kom till ro efter en liten stund.I morgon ska vi till vetrinären för en vikt och vaccination av Flisan.

Hanna ringde igår ångående Mattis.Det vad en kraftig Borelia infektion som nu behandlas med Cortison och en 20 dagars antibiotikakur.Vi håller alla tummar vi har, att Mattis snart ska vara frisk och kry igen  .Denna vetrinären nämde inte Horners Syndrom,så vi får hoppas att det "bara" vad en Borelia.Mattis har alltid här hos mig haft Scalibors fästinghalsband,men där ser man att inte det heller hjälper.Det vad faktiskt inte så länge sedan maken hittade en blodfylld fästing på golvet här hemma.Dom förbaskade blodsugarna verkar överleva det mesta,även snö och kyla.

Annars tuffar allt bara på här hos oss,och skönt är väl det.Tycker det har varit så mycket tråkigheter nu ett tag ,så nu är det väl dags att det börjar ljusna lite .Har flera hundvänner som har hundar som inte mår så värst bra just nu,så jag skickar STORA  krya på er kramar till er alla.  

Har även en vännina som har det lite jobbigt just nu,och till dig vill jag säga.Du vet var jag finns ,om det är något jag kan göra .  

Och jag är i alla fall optimist vad det gäller vårens ankomst,den kommer, den kommer .Den tar bara en väldans lång tid på sig år.Ha det bra ni alla bloggläsare och vänner på återhörande!  

Av Maria - 10 mars 2010 10:19

Igår började dagen grå och trist,men sedan kom solen och det vad riktigt varmt och skönt ute.Vi hade 6 plusgrader och strålande sol som tog hårt på snön.Idag är det grått och trist igen.Men det vad riktigt vackert ute i skogen då det är så fuktigt luft, bildas det rimfrost på träd och buskar.Igår hittade vi ett hus/gård som passar oss perfekt.Ringde mäklaren och bokade en visningstid tills nu på Lärdag.Ligger lite avsides men ändå med "synliga" grannar och en riktigt stor tomt på 15000 kvm,och en stor lada som idag hyser stall och en antikaffär.Ska bli så spännande och se om det eventuellt kan vara något för oss.Trevligt besök fick jag igår eftermiddag, som verkligen piggade upp en, med god fika och massor av skratt.Så framåt kvällen kände jag mig på ett strålande humör igen, efter en lite deppig inledning av dagen. Då ringer Hanna som har Mattis och talar om att Mattis är dålig.Han är slö och hängig och vill inte äta och det liksom skummar när han dricker.Hans ena öga hänger och ser mycket konstigt ut.Dom har ringt jourvetrinär som med enbart hans symtom, kunde tala om att det rör sig om Horners Syndrom.Så idag ska de till vetrinären med honom och kolla upp om det verkligen är denna sjukdom, och vilken behandling som ska sättas in.Har aldrig hört talas om denna åkomma ,så jag sökte på nätet för att läsa lite om den.Kan drabba både människor och djur och ha olika bakomliggande orsaker.Så vi får verkligen hoppas att det ska gå bra, och Mattis blir frisk,pigg och glad igen.Hanna lovade ringa mig när de varit hos vetrinären,och jag håller allt som går att hålla ,att han blir frisk igen.

Lite bilder tagna på Flisan ,i går eftermiddag får avsluta ett lite sorgligt inlägg även denna dag! Tänker på er Hanna och Mattis!!!!!


          

Av Maria - 9 mars 2010 08:48

Tror jag har kommit in i en liten senvinter/vårsvacka,tycker ingenting är roligt  .Detta kalla eländiga väder, och en trädgård dom ser ut som en pistbacke ungefär.När det töade blev det ju stora spår efter hundarna som nu har frusit till is, förenat med livsfara för både människor och djur.Man är ju rädd att någon av hundarna ska gå och bryta benen i dessa hålor,speciellt lilla Flisan.Morgonrundan idag,kallt och eländigt, nja... bara -2,5 grader men fuktigt och ruggigt i luften, och gråmulet,och ett par snöflingor dalade ner.

Usch..vad jag klagar idag ,men vissa dagar är inte alls roliga.I helgen har det varit strul med Telia,som vi har som internetleverantör,och digitaltv`n  .Har loggats ut och in och långa stunder har man inte kommit in på nätet alls och Tv- bilden har stått stilla.Igår vad det väl lite si och så med nätet,men idag verkar det som om dom har åtgärdat felet,än så länge i alla fall.

Boss har fått somna in blott 6,5 månader gammal.Efter konsultation med djursjukhuset angående en operation av hans armbåge,tog vi beslutet att inte operera.Det har INGET att göra med försäkringsersättning eller ej, utan om ett värdigt ,friskt liv för en jakthund.En sådan operation som Boss skulle ha fått gå igenom har en väldigt lång rehalibeteringstid,med simmning ,gåband, osv som rehalibitering.Och att hålla en valp i stillhet i 6 veckor och sedan denna långa rehalibitering som inte alls garanterar en frisk hund, ville vi inte utsätta Boss för.Mycket tråkigt är det allt,och det är jobbigt att ta ett sådant beslut,men men så är det i alla fall  .

Lite bilder på hundarna får avsluta ett inte alltför muntert inlägg idag!!!

Ser på bilderna idag och från förra inlägget att Tyzon ser överbyggd ut bak.Men han är inte det, utan han har en väldigt lockig päls på , som är lite yvig på hans bakparti.


                          


Av Maria - 7 mars 2010 12:12

Vi har fortfarande kalla .stjärnklara nättter,men helt ljuvliga dagar.Både idag och igår har det varit ett par plusgrader så det har tagit regält på snötäcket.Skaren i skog och mark, håller både hundarna och mig,så vi har gjort lååååånga promenader.Maken är ju hemma med lilla Flisan nu när det är helg, annars på vardagarna får hon vara i en stor bur när de stora och jag är ute.Och då har jag lite dåligt samvete för henne så vi är inte iväg så länge då.Idag vad kameran med på vår tur och det blev massor av foton tagna.För att inte trötta ut er med alla fotona tar vi en hund i taget ,så idag bjuds det på Tyzon.

Igår skulle jag varit på en föreläsning med Marie Ström som handlade om våra hundars signaler.Men tyvärr hanns det inte med då det kom lite annat i vägen.Men hon skulle återkomma med sin föreläsning lite senare denna månaden ,och då ska jag allt försöka att komma.

Ha en bra dag ni alla i det underbara vädret.  


Här kommer en bildserie på Tyzon!!!!!

                            

Av Maria - 4 mars 2010 13:36

Här hos oss har vi just nu kalla nätter med 10-12 minusgrader,men helt fantastiskt ,fina ljuvliga, soliga dagar.Men tyvärr hinner det inte bita så värst mycket på snön,som ligger likadan tycker jag .Det ska vara just vid husväggarna ,där har gräset börjat att titta fram.På baksidan av vårt hus har vi sol i stort sett hela dagen och där är lä också.Så där bor vi nu ,hundarna och jag.Har lagt en dubbelvikt gammal matta och en tjock pläd till lilla Flisan att ligga på.En bildserie nedan ,då en snart 11-veckors valp gnager på ett litet märgben,och matte keps har hon fått tag i också.

               


Igår kväll vad jag nere och hälsade på Mattis hos Hanna och Håkan.  Tack för att jag fick komma och för god fika.Han har det bara så bra som en Berner kan ha det.Visst kom han och hälsade glatt när jag kom,men det vad Hanna och barnen han hade koll på vart dom va.Känns sååå skönt.

Husse i huset kom hem idag för att äta lite på middagen,roligt med lite sällskap på dagarna.På kvällar och eftermiddagar är det oftast fullt hus,alltid någon eller några som är och hälsar på.

Avslutar med lite bilder på de övriga hundarna .Ni vet väl att bilderna i bloggen är klickbara,så att man kan se dom i större format om man så önskar det. Ha det gott ni alla !!!


                      


Ovido - Quiz & Flashcards