Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Bloggtorka????

Av Maria - 20 januari 2010 08:12

Blev påmind av en vännina igår, att det vad ett tag sedan jag uppdaterade min blogg.Så jag plitar väl ner några rader medans hundarna smälter sin frukost.Här har inget speciellt hänt,hundarna mår bra och jag har drabbats av en regäl "bonnaförkylning"  .Inte så konstigt,då både maken och sonen varit sjuka så nu vad det väl min tur.

Köksrenorveringen läggs på hyllan ett litet tag i alla fall,vi är ju även inne på att flytta lite mer enskilt.så att säga.Ja..grannar vill jag ha och inte bo i skogen inte det passar inte mig.Och nu har det kommit till vår kännedom att ett av våra hus vi varit intresserade av kanske kommer att säljas    .Det är idag kommunägt,så det kommer att ta ett bra tag innan det blir klart med en eventuell försäljning.

Mina valpplaner går trögt.Ja trögt och trögt,jag har lämnat mitt intresse hos ett par uppfödare som har eller ska para sina tikar,och inget är riktigt bestämt ännu.Och hos en del är det långa väntelistor på valpar,men men, det blir en valp så småningom,jag har ingen panik.Och som en bloggläsare sa till mig ,det kanske blir när och var, man minst anar det   .

Hade tänkt ställa mina hundar på en liten inoff i Bräkne-Hoby.En trång ,bökig utställning i ett ridhus,men det vad där mitt intresse för utställningar startade och jag ställde första gången.Så det är lite av en tradition att ställa där vår och höst.Men den har blivit inställd,tyvärr!  

Maken han har snickrat sig ett stort jakttorn han,i vårt garage.Så i Lördags när vi hade kalas och här vad massor av människor.Passade han på att få lite bärhjälp att lyfta ut detta "muskedunder"Så i Söndags morse när jag tittade ut stod det ett jakttorn mitt på gräsmattan,kan tänka att våra grannar tittade både en och två gånger  .Men dom har väl säkert blivit vana vid våra "tokigheter".Min ena granne tyckte det vad så synd att hundarna förstört alla mina rabatter med växter.Men det gör då rakt inget,de flesta rabatter är idag igengrävda och översådda med gräs.Bara ett fåtal är kvar och dom ligger på framsidan där inte hundarna håller till,varför utmana ödet?

Nu om en stund hade jag tänkt ta hundarna och köra ut i vår vackra Brunnspark och gå en sväng.Den är lika vacker nu när det ligger snö,som på sommaren med all sin blomsterprakt.  

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka.

 
 
Inger Johansson

Inger Johansson

20 januari 2010 10:44

Krya på dig o ta det lugnt! Förkylningar är inte att leka med.
Ha en bra dag!
Från "farmor o farfar" i Öljehult

http://www.orville-poppe.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

20 januari 2010 11:25

Så det är förkylningar som spökar hemma hos er nu, men det går över på några dagar, du är nog piggare i dag när du skall ut med hundarna. Jag har också bloggtorka, finns ju inget att skriva om, kanske berätta historier ? :-) Lite fint puder i luften och termometern är på nollan, men det skall komma några centimeter innan kvällen, får väl se hur det blir med det.
Ha en bra dag !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Tina och Tea

Tina och Tea

20 januari 2010 12:56

Bloggtorkan känns igen, även om jag inte uppdaterar så flitigt som du gör. Skulle satt in en bild på Tea vid hemkomsten men varje gång man går ut för en promenad i snön så ligger kameran inomhus, typiskt !
Krya på dig från förkylningen och du ska se att det blir både valp och husköp rätt som det är !

http://www.bernertea.webs.com

 
Carina, Boris & Gänget

Carina, Boris & Gänget

20 januari 2010 12:59

Hoppas ni hittar er Drömkåk snart, men det är inte lätt. Man vet ju vad man har men inte vad man får. Inte lätt att leta drömvalp heller men ni har ju fyra stycken att kela om så länge tills den rätta dyker upp.
Massor av snö här idag och mer ser det ut att bli

Kramen från oss alla

http://www.eklovenskennel.se

 
Marianne

Marianne

22 januari 2010 18:32

Jag lider inte av bloggtorka, men dock av tidsbrist. Så mina bloggvänner får ha lite tålamod ett tag till. Jag kan tänka mig att grannarna undrar över jaktornet i er trädgård, för det tillhör ju inte vanligheterna att man bedriver jakt i villaområden. Leta efter ny hund/valp är alltid spännande och det måste få ta tid. Impulsköp brukar inte vara något bra sätt att skaffa hund på. Du hittar din tikvalp den dag hon finns där. Min brorsdotter letade i två år innan hon var nöjd med sitt val. Och hon har då haft många kullar att välja ur. Och att hitta ny bostad är svårt. Framför allt då flera familjemedlemmar har vissa krav den ska uppfylla.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards