Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 24 juli 2009

Dags att börja jogga igen?????

Av Maria - 24 juli 2009 09:00

Nyss hemkommen från ett tidigt besök hos min vetrinär.Lovis vad den som hade tid idag,men de andra 2 fick följa med för att kolla upp deras vikter riktigt.Fick en liten knäpp på näsan angående Lovis vikt,hon hade gått upp ett par kilo sedan sist,så vi får minska på fodermängden och öka på hennes motion.

Jag var så "duktig" förr,cyklade till jobbet och joggade ett par kvällar i veckan,men det har det varit lite si och så med ett tag.Ja joggingrundorna har inte blivit av detta året i alla fall,men nu kan det vara dags att damma av joggingskorna och ta med Lovis ut på några rundor.

De övriga 2 slank igenom Karins granskande fingrar utan några kommentarer.

Ganska komiskt faktiskt,Mattis och Tyzon väger exakt lika mycket 44,6 kg och när Lovis äntrade vågen stannade den på 42,6 kg.ungefär 2 kg mer sedan sist.

I går kom ett utställningstält som jag hade beställt.Fyllde år för ett tag sedan och fick då lite pengar,brukar vara så att de bara går åt till hushållet,men denna gången öronmärktes dom för att vara något som jag vill ha.Så ett tält blev det och en serie hundböcker.

Alla ni som satt upp ett tält för första gången,vet hur "roligt" det är ,så jag tänkte att jag skulle spara det nöjet till maken när han kommer hem ,kan väl vara trevligt att inleda en helg med ?

Tänkte att tältet skulle invigas nu till helgen när vi ska på en utställning i Älmhult,det va faktiskt ganska många hundar som vad anmälda 208 st.Och enligt väderleksgubbarna så kan det komma en och annan skur ,då kan det vara skönt att ha tak över huvudet

Ja, sedan kommer i alla fall min dag att förgyllas med hundtvagning,alla 3 ska få sig en regäl genomgång av pälsar, klor och lite trimmning.Man vill väl vara fin när man ska visas upp,ja inte bara då jag vill att mina hundar ska vara rena och välskötta.

Är lite dålig på att använda min kamera,när den inköptes fotograferades det i stort sett varje dag,men det kanske vad nyhetes behag.Ska se om man kan få till lite bilder på mina nybadade älsklingar lite senare under dagen.

Nähä dags att sätta fart!! En trevlig helg kan man väl passa på att önska er alla vänner och bekanta.!!!

 
 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

24 juli 2009 11:38

Ja det är ju inget ont som inte har något gott med sig:) Nu får du också lite motion det är ju inte fel eller??:)

Ja tält kan man verkligen behöva för man vet ju inte hur detta väder är, sen är det ju skönt även när solen skiner.
Lycka till på söndag.
Kjamisar

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Pernilla, Akira och Sweety

Pernilla, Akira och Sweety

24 juli 2009 14:56

Lycka till i utställnings ringen med dom alla 3 i helgen :) hoppas det går bra o att ni har det roligt :D

http://www.akiraqueen.com

 
Carina & Boris

Carina & Boris

24 juli 2009 23:43

Jogga??? Näe så bråttom har jag aldrig! Det får räcka med raska prommenader... hm ja eller nästan iaf kanske liiiite mer åt snigelhållet.
Hahaha... skulle vilja se tältuppsättningen, kan tro att vi har förgyllt mångas dag med ett gott skratt när vi ska sätta upp vårat, men nu går det riktigt bra efter ett antal gånger. Glöm inte att ta fram kameran för det måste förevigas.
Lycka till i helgen.

Kramen Carina, Boris & Co

http://www.eklovenskennel.se

 
Marianne

Marianne

25 juli 2009 10:51

Vad som är en lagom vikt för en hund varierar från person till person. En del förespråkar den lite magra linjen och en del föredrar ett normalhull. Men övervikt är ju aldrig bra. Har dina andra två lagom hull så har du helt enkelt gett Lovis lite för mycket mat. Så då är det ju bara att dra ner på fodergivan. Tikar har en tendens att ha lite högre hull än hanhundarna som med jämna mellanrum tar sig en svältkur då det finns löptikar i närheten.
Lycka till i morgon
kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards