Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg under april 2010

Av Maria - 11 april 2010 14:57

Just hemkommen från en liten skogsutflykt med hundarna,hade alla tre med mig.Så vi gick bara upp på berget här bredvid,och hade lite fika med oss ,härligt.Ingen kamera med lite bökigt när jag har alla tre med mig,så det blev lite bilder tagna här hemme istället.

Idag är det som sagt vad ett underbart väder med ca 14 grader varmt,men det blåser i snudd på storm.Igår vad här regningt ,grått och ruggigt och temparturen steg bara till ynkliga 5 grader.

Tyzon han mår bara bra han ,så skönt.Vi funderar här hemma om han inte varit lite dålig ett bra tag.Han har ätit dåligt i ca 2 månader,men jag satte det i samband med att det är flera löptikar här i området.Men det kanske är så att han har ätit dåligt för att han mått lite "tjuvtjockt" vem vet.

Huvudsaken att han mår bra igen ,och det gör han.

Flisan är sååå duktig på Bruks.Hon är yngst i sin grupp,men ändå den som snappar upp saker och ting först.Ett par gånger övar man ,och sedan fattar hon direkt,tom ledarna är imponerade av henne (skrytigt va ).

Vi har lite planer här hos oss,men inget som är färdigt eller riktigt bestämt ännu.Återkommer mer om det, när det är spikat och klart så att säga.

Bilder kommer nedan, från trädgården här hemma.Svårt att föreställa sig att det snart ska vara en grön gräsmatta,nu är det bara torkad lera tycker jag.

Ha en fortsatt trevlig dag mina vänner !  



Tyzon 
 
Lovisen njuter
 
Flisan
 
Tyzon
 
Flisan anfaller Lovis 
 
Flisan med en ny liten fotboll
  
Lovis
 
Lovis
 
 Flisan och Lovids igen

Lovis
 
Tyzon och Flisan
    
Och sist och minst Flisan !


Av Maria - 8 april 2010 09:18

Det är så skönt att min lilla flock är fulltalig igen! Tyzon mår bara bra, och han har igen feber längre.Hade lite feber i går morse men feberfri igårkväll och nu på morgonen.  Han äter sin mat med god aptit ,var fjärde timme,och har inte kräkts.

Att man kan bli så glad för en hundskit!   Han hade inte bajsat på hela tiden i Läckeby,men igår kom det, och det vad en hård korv.Det är ett gott tecken på att hans mage börjat fungera igen .Inget blod i bajsen som undersöktes noga ,bara lite slem.

När Tyzon kom hem gick han ut och la sig i "manegen",det är ett kalt ställe på gräsmattan ,där vi har en pool uppsatt sommartid.Han bara låg där på rygg och tittade upp i himlen,och det såg ut som han  tänkte ,så skönt att äntligen vara hemma igen. Han försökte skälla för att bjuda in Flisan till lek,och han lät som ett får i målbrottet ungefär.Hade ju gått igenom undersökningar så han haft en tub i halsen ,plus att han inte ätit eller druckit via halsen så den vad nog allt lite torr och rasslig.

Men igår skällde han som vanligt igen på allt och alla som passerar vår tomt.

En liten skogslunk i sakta mak blev det ,han gillade det väl inget speciellt att inte han fick vara lös som de andra två vilddjuren.  

En hundvän mailade mig angående en mycket giftig växt som heter Tidlösa.Läste om den på nätet och den är MYCKET giftig för både människor och djur.Den kan ge dom symtomen som Tyzon hade ,och hon hade en vän vars hund blivit sjuk efter ha ätit Tidlösa.Jag har inte denna växt i min trädgård,men jag har lata grannar som kör ner sitt trädgårdsavfall i skogen istället för att köra det till tippen.Så jag gick ner till "grannarnas tipp" igår för att se om den eventuellt växte där.Och jag vet faktiskt inte om det är den som växer där?Den är mycket lik våra vanliga krokusar ,och där växer mycket olika lökväxter just nu.

Så när vi passerar "tippen" hädanefter kommer mina hundar vara kopplade för säkerhets skull.

På Tisdag ska vi på återbesök hos vetrinären med Tyzon ,för en allmän undersäkning och en ny blodbild.Och jag hoppas, och tror att han är en bra bit på bättringsvägen nu,tack och lov!  

Ikväll ska lilla Flisan och jag på Bruks igen.Ja lilla och lilla,hon har växt upp till en långbent, ginglig dam.Vägde henne på vågen här hemma igår,och den stannade på 18,7 kg,men det vet jag inte om det stämmer.Inte lätt att få en valp att stå stilla, och inte är det lättare att ha henne i famnen heller då hon snurrar och har sig som en elvisp ungefär.

Lovisen hon bara går omkring och njuter hon.Tror att även hon tycker det är skönt att Tyzon är hemma igen, och att lugnet åter råder här hemma.Men hon är sådan hon,att där jag är där är Lovis.Går jag in, går Lovis in ,går jag på toa går Lovis på toa.(fniss).Men det gör inte det minsta.

Idag har vi lite grått,och mulet väder,och det är då rakt ingen värme ute.Igår vad det strålande sol hela dagen ,och en temperatur på ca 15 grader.Vi vad ute hela dagen igår,förutom en lite eftermiddagslur.Här är ljust till klockan 8 nu på kvällarna ,visst är det härligt.  Trädgårsarbete står på dagen schema ,lite är det kvar att göra,gödsel och lite penseer i landen vill jag ha.Plus att det är ett par rabatter kvar ,som maken min ska sätta nät runt,ty Flisan är en mullvad hon.

Ha en bra dag ni alla go vänner ,för det tänker jag ha !


Av Maria - 7 april 2010 11:08

Ibland tänker man inte längre än vad näsan räcker.Jag är bara sååå glad och ville visa min glädje och uppskattning.

Fick ett samtal av en erfaren uppfödare som sa till mig att det kanske inte vad så smart detta med "utflykten".Och hon har så rätt,så rätt.Tyzon behöver ju lugn och ro ,och inte bli uppstressad.Han skulle ju i och för sig givetvis inte följt med på promenaden,men har stressar ju upp sig av en massa nya människor och andra hundar.

Sedan vad det tydligen en opassande helg för många.Det är kurs med Marie Ström som en del ska på,en del arbetar denna helgen och någon skulle på en begravning.

Så jag får nog tyvärr ta tillbaka min inbjudan och återkomma lite längre fram när Tyzon har blivit helt återställd.

Fasiken ,könner mig så dum ,så dum.Att jag inte tänkte på det,att Tyzon behöver lugn och ro.

Men givetvis är det så,det är ju just det han inte kunde få på Läckeby, och det är viktigast för att han ska friskna till i sin mage.

Hoppas ni inte tycker jag är allför tosig och galen.

Men jag återkommer med en ny helg ,så fort Tyzon mår bra igen och då hoppas jag att det passar bättre för en del av er också.

Massor av kramar till er alla från en lite tankspridd Maria

Av Maria - 7 april 2010 08:36

Denna tanken har funnits ett tag här nu, att jag skulle vilja ta en sväng i skog och mark med er alla goa hundvänner,och bjuda er alla på lite att stoppa i magen.

Så jag tänkte bjuda er alla som vill och kan, på en härlig skogspromenad nu till helgen.Lördag eller Söndag spelar mig ingen roll.

Vi går en långpromenad i skogen ,där hundarna kan vara lösa den största delen.

Sedan går vi hem till oss ,där vi bjuder på grillad korv,dricka ,kaffe och kaka.

Ett litet sätt för oss att tacka er alla som stöttat oss då vi har haft flera tunga motgångar nu ett tag.Först Mattis som vi fick omplacera,sedan vår lilla katt Challe som vi fick avliva.Boss som det vad så dåligt med, att även han fick avlivas och nu detta med Tyzon.

Ni kan väl höra av er till oss via telefon eller mail.Om vilken dag som passar er bäst och hur många som kommer. 0457-24136  0708-570514 2929johansson@telia.com

Alla är hjärtligt välkommna,goa vänner som anonyma bloggläsare.

Ju fler vi är dessto roligare.

Av Maria - 6 april 2010 17:56

Vetrinären ringde idag vid 1-tiden .Proverna dom tagit visade inte någon förklaring till hans mag/tarminfektion.Vetrinären trodde att han eventuellt kunde ha fått i sig något när vi varit ute som lett till detta Blödningarna kom från att hans slemhinnor i magen och tarmen vad så infekterade att de börjat att blöda.Han hade i och för sig lite förhöjd temp och infektionsbild idag.Men vetrinären tyckte att det vad bättre att han vårdas hemma pga att han absolut inte trivdes där och vad mycket stressad.Han har kommit igång med att äta fast föda, om än i mycket små portioner och många gånger per dag.Han har fått behålla maten ,och röngenbilderna på hans mage såg mycket bättre ut idag.Magen är mjuk och fin och inte spänd och gasfylld.Han ska äta mediciner ytterligare en vecka till,och sedan ska vi på återbesök för att kolla hans blodprover igen.Han står på specialfoder,Flagyl,Konakion och Zantac.Han är som vanligt tycker jag, om än mycket trött.Men vi har i och för sig bara varit hemma en dryg timme nu.Han blev sååå glad när jag kom.Jag satte mig på huk och lockade på honom ,varpå han hoppade upp och fällde mig som en kägla där i väntrummet.Min store goe luns.Ni ska veta att det är skönt att han är hemma igen.Jag kommer att ta ledigt från mitt jobb nu ett tag, för att se att allt är ok med honom.

Nähä..... har inte tid att sitta här och skriva mer,ut och gosa med Tyzon igen och de andra två också givetvis.

Ha en trevlig kväll, ni alla goa vänner

Av Maria - 5 april 2010 18:46

Ja ..vad ska jag berätta om Tyzon.Vetrinären ringde vid 3-tiden idag .Han vad lite piggare idag ,men hans värden vad oförändrade Han hade fått ett par frikadeller att äta ,som han fick behålla utan att kräka upp dom .Men sedan ville han inte ha mer ,och dom ger honom näring via dropp,så hans mage får vila.Han får även penicillin,k-vitamin och Zantac via kanyl.Inga undersöknongar hade gjorts idag ,då dom ej gör det på jourtid upplyste denna vetrinären mig om .Det vad inte samma vetrinär vi hade igår.Hon vi hade igår ville göra en gastroskopi på Tyzon, och denna vetrinären ville göra en kontraströntgen.Så vi får väl se vad de enas om att göra i morgon.Frågade angående råttgift,men hon trodde inte det, pga att han har en infektion i sin mage.Alla småbubblor vi såg på röngen kunde hon inte förklara ,men det skkulle tydligen vara bra med många små i stället för en stor bubbla som tyder på stopp i tarmen.Ja jag känner mig då inte ett dugg lugnare idag inte.Det ända positiva är att Lovis mår bara bra ,och även lilla Flisan.

Tack för allt stöd mina goa vänner, Kram !!!

Av Maria - 5 april 2010 06:38

Att man kan längta efter, och sakna någon så mycket som jag gör.Tankarna bara kretsar kring Tyzon, hur han mår och har det ,och vad det är som är fel med honom.Igår eftermiddag vad det riktigt hemskt.Läckeby har telefontider mellan kl 11-14 varja dag,då de ringer och talar om hur det är med ditt djur, och vilken eventuell behandling som man tänker göra.Deras teletider på helgerna är slut kl 14.(som du själv kan ringa )Men igår vid 17-tiden vad jag bara tvungen att ringa och höra hur det vad med Tyzon.Teletiden slut förståss,men det gick att ringa ett betalsamtal som kostar 200 kr,skit samma om det kostar 2000,jag vad bara tvungen att höra hur det vad med honom..Sköterskan som svarade hade just gått på sitt pass och inte träffat Tyzon ,men hon kollade i hans journaler.Han får olika mediciner intravenöst,han hade inte kräkt mer, och han sa fula saker ????Fula saker ??? Hon menade att han morrade regält, så fort personalen närmade sig hans bur.Han gjorde inga försök att bita eller så,om dom gick in till honom. Utan han bara talade om att här vill jag då rakt inte vara,och ni ska lämna mig ifred.

Får ge mig till tåls tills dom ringer idagIngen sömn har det blivit inatt.Rätt som det vad "ulkade" Lovis vid 3-tiden ,och jag upp och ut med henne.Hon kräktes inte och har inte gjort sedan heller,och hon har ätit sin frukost.Hon är precis som vanligt ,men man börjar ju att undra.Ska rådfråga vetrinären idag och höra om hon vill att vi ska komma upp med Lovis och Flisan också.Flisan mår bra ,hittils i alla fall.

Har gått igenom veckan som varit, sedan Tyzon kräktes första gången i Onsdags.

Vilka rundor jag har gått,om hundarna har ätit något i skogen ,var har dom druckit vatten ,osv.Kan bara komma på att de druckit vatten som samlats på fälten,eller i något bergsskrev eller traktorspår.Kan det vara något däri som orsakat detta ??? Men Tyzon har ju även en inflammation i mag/tarmkanalerna.Ja... det är mycket som cirkulerar i huvudet just nu ska nu veta.

Vårt barnbarn Emilia kom igår och ska vara här ett par dagar.Det skingrar ju tankarna lite i alla fall,en 8-åring som har tusen frågor och pratar i ett kör.Ni skulle se henne och Flisan tillsammans,som lång och lerhalm.Där Emilia är,där är Flisan.Maken ,Lovis Flisan och Emilia vad ute en liten sväng i skogen igår eftermiddag,och jag passade på att laga lite påskmat.Hade ju köpt hem massor av mat som vi skulle ha bjudit släkt och vänner på igår.

Vill tacka er alla som har skrivit i min blogg,ringt ,mailat och skickat sms angående Tyzon.Det värmer mitt hjärta så ska ni veta,att man har vänner som bryr sig och stöttar en. Vare sig det är bloggvänner man aldrig träffat eller vänner man träffat "live".Och ni betyder lika mycket allihop.

Så ett STORT TACK till er.

Återkommer under dagen då jag fått besked angående Tyzon,för er som är intresserade.


Av Maria - 4 april 2010 14:30

Ingen rolig dag inte idag.Tyzon ligger inlagd på Läckeby djursjukhus.Han kräktes ju i Onsdags men det gick över.Så började han kräkas igår eftermiddag igen.Frukosten kom upp och den vad inte smält alls, utan det vad hela bitar mat som kom upp.Hans allmäntillstånd är inte på verkat utan han är pigg och glad som vanligt.Men i morse när vi steg upp hade han kräkts blod i vardagsrummet mycket färskt blod, och kräktes sedan blod ytterligare en gång.Ringde till Läckeby djursjukhus direkt,ingen mening att ringa jourvetrinären i det fallet.Så vi fick komma omgående.Vetrinären lyssnade på hjärta och lungor som är ok.Tog blodprover och en röntgen på hans mage.Blodproverna visar att hans koaguleringsförmåga av blodet inte är bra.Plus att han har en infektion i mag/tarmen,och någon slags inre blödning.Han har mycket små luftblåsor i hela tarmsystemet som inte vill kommma ut.Hans övriga värden vad inte så bra dom heller.Så vetrinären ville lägga in honom för att kolla upp vad som är fel,och sätta in k-vitamin och övriga mediciner intravenöst.En eventuell lapaskopi kommer att göras i morgon.

Kan bara be till gud och hålla mina tummar att min goe Tyzon blir frisk och kry igen ,så och vi kan hämta hem honom snart igen!

Ha en fortsatt trevlig helg alla mina vänner.

  
Krya på dig mattes hjärtegryn.  


Ovido - Quiz & Flashcards