Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Förbaskade försäkringsbolag

Av Maria - 27 februari 2010 13:27

Boss vad ju som sagt vad och kastrerades igår.Jag bad vetrinären kolla upp hans vänstra ben,då han haltar lite till och från på det benet.Diagnosen han fick angående sitt ben vad inte rolig.Han har en kraftig inflammation,med en förtätning av benet runt armbågsleden,som skelettet svarat på.Vetrinären gav diagnosen FCP, fragmented coronoideus process.En remiss till Läckeby djursjukhus är skriven,för en operation av hans ben där.Kontaktade vårt försäkringsbolag,dels för att reglera summan igår 4200 kr och för att höra mig för om ersättning vid en operation.Döm om min förvåning när jag fick till svar att det inte gäller blandrashundar.Dvs försäkringsbolaget ersätter ingenting,vare sig undersökning,röntgenbilder eller en operation.I deras ögon ska det vara en renrasig hund, som är registrerad i Skk och omfattas av deras eventuella hälsoprogram vad det gäller ras.Ska kontakta Läckeby djursjukhus på Måndag, för att höra mig för vad det gäller kostnad, och om det är garanterat att han blir helt frisk.Inte roligt ,men vi får hoppas på det bästa.

Idag har vi ett härligt väder igen,har varit ute största delen av dagen och skottat snö.Men gick in en liten stund så att lilla Flisan får sova i lugn och ro en stund.Solen har tom tittat fram små korta ögonblick,men inte när jag hade kameran med inte.Ett par halvdåliga bilder bjuder jag på i alla fall.


          

 
 
Inger Johanssoni

Inger Johanssoni

27 februari 2010 14:35

Nu känner jag verkligen med! Har ni inte haft nog strul. Hoppas det löser sig till det bästa!
Ha en bra helg trots allt!
Inger med sina grabbar.

http://www.orville-poppe.se

 
Lena

Lena

27 februari 2010 17:04

Jag hoppas att allt löser sig för er. Det var inte kul :( Fina kort på ämglarna. Flisan har växt. Saknar henne fortfarande. Skönt att få se massa kort :) Ha en go kväll. Kram Lena o gänget

http://www.bernwiks.se

 
Anette

Anette

27 februari 2010 19:46

Va jäller inte försäkringen, ja de har så knepiga regler på försäkringsbolagen ,är väll daxs att ryta till ordentligt för oss hundägare!!
Jättefina bilder på dina hundar.

ha en bra helg

vi hörs och ses hoppas jag.

Anette

http://www.monowi.se

 
Ingen bild

newtons kennel

27 februari 2010 19:49

Hej på er. Så fin hon är lilla Flisan. Inte utan att man blir lite sugen på en..... men men, de hinns med de oxå.
Jätte tråkigt med Boss, men vi får verkligen hoppas det löser sig. Konstigt det där med försäkringen alltså, jag trodde alla våra djur var lika värdefulla, men betalt ska dom minsann ha.
Ha en skön och trevlig helg trots allt.
Kram Eva med Familj....

 
Ingen bild

Amanda

27 februari 2010 20:19

Det är väl inte så konstigt att inte försäkringsbolaget tar försäkringen på benen på din blandrashund, man får ju inte försäkra renrasiga hundar heller fullt ut om inte föräldrarna är fria från Hd/Ed. Hade föräldrarna till er hund varit röntgade så skulle det nog inte varit några problem att få ut ut er ersättning.

Ett f.d försäkringsombud

 
Marianne

Marianne

27 februari 2010 21:01

Så tråkigt att Boss inte är okay. Och ännu tråkigare är det att du har ett försäkringsbolag som inte ersätter hans problem. De flesta bolag har olika regler om vad de ersätter eller inte. Alla har inte samma regler och reglerna förändras från år till år. Det gäller att ha koll på vad som gäller just nu i det aktuella bolaget innan man ger råd åt andra, eller uttalar sig om saker man tro sig ha kunskap om. Jag har turen att ha ett bolag som ersätter alla raser även blandraser så länge man följer SKK:s avels hygieniska regler på rasen/raserna. Det gäller att verkligen läsa igenom alla villkoren innan man bestämmer sig för ett försäkringsbolag. För man vill ju ha valuta för de svindyra försäkringspremierna man betalar in varje år.
Jag håller tummarna för att allt ska ordna sig till det bästa för Boss.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ruth

Ruth

27 februari 2010 22:08

Att köpa blandras är att köpa dyrt om olyckan är framme. Synd du inte kollade upp villkoren bättre innan ni bestämde er för köpet. Alltid tryggast att köpa renrasiga hundar efter föräldrar som har alla intyg ok. Det kan bli en dyr hund när ni får bekosta allt själva. Synd om Boss som har problem och besvär. Som alltid fina bilder på hundarna. Ha en fin helg !
Kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Tina , Tea och Sascha

Tina , Tea och Sascha

27 februari 2010 22:25

Så tråkigt att höra om Boss, hoppas att det ordnar sig till det bästa för hans del. Flisan växer och är så söt som bara bernervalpar kan vara och vilken stilig "storebror" hon har !!!

http://www.bernertea.bloggagratis.se

 
Maria &Gänget på Ellebäcken

Maria &Gänget på Ellebäcken

28 februari 2010 09:00

Svar till div kommentarer!
Jo, jag tycker det är konstigt att dom inte tar Boss ben mitt försäkringsbolag.Han har samma försäkring som mina 3 Berner har ,med lika villkor.Jag tycker ombudet skulle ha sagt ,vad som gäller om hunden inte är helt renrasigOch vad det gäller att kolla upp villkoren ,så är det gjort.Det finns en jaktförsäkring på jakthundar som i stort sett inte täckte något.Så i samråd med ombudet tog jag givetvis en försäkring som enligt ombudet skulle gälla allt, även på Boss..Och för mig spelar det ingen som helst roll om Boss är en renrasig hund eller ej.Han har lika värde som mina Berner och betyder lika mycket.Men sista ordet i denna frågan är inte sagt än.Ska prata med mitt ombud i morgon,och djursjukhuset.Det är ju inte säkert att detta går att få riktig bukt med heller,då Boss är en jakthund som måste ha sina ben helt ok.Men,men vi får se, det ska nog lösa sig till det bästa,det brukar göra det i slutänden.
Ha en trevlig Söndag ni alla!

http://ellebackens.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards