Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 28 juli 2010

Dags för lite uppdateringar.....

Av Maria - 28 juli 2010 08:22

Som sagts innan är det inte mycket tid som spenderas framför datorn.Vackert väder,5 hundar varav 3 valpar 2,5,7 månader gamla,plus ett internet som lever sitt eget lilla liv.Det blir en liten stund då och då för att sköta lite bankärenden mm.

Massor av regn fick vi här i Lördags,olika uppgifter om hur mycket,men mellan 75-105 mm kom det.Lovis,Tyzon och jag trotsade vädergudarna och tog en långpromenad i regnet,och sprang på ett litet sommarkantarellställe.Inte många svampar vad där,men dom vad riktigt stora.Inget att plocka i ,så dom trycktes ner i regnställsfickan.

 
 

Lite glada nyheter.Smilla, tiken som Tyzon parade visar sig vara dräktig i alla fall.Om hon nu inte luras riktigt ordentligt .Så om allt går enligt planerna så ska det bli små ullsuddar i slutet på vecka 32.  

Smilla och Tyzon


Ska bli riktigt roligt med små Tyzonare och jag skulle sååå gärna velat ha en ev valp därifrån.Men nu har jag mina tre tikar som jag hela tiden sagt att jag ska ha.Men kanske,kanske det blir att jag tar en på foder.Förra gången de två parade sig blev det inga valpar, och då köpte jag lilla Flisan,denna gången trodde vi ju inte att det vad några valpar,så jag köpte lilla Noomi. Varför ha så bråttom då kanske en del undrar.Ja.....tiden och möjligheten att vara hemma och ta hand om en ny liten familjemedlem ska finnas och det har det funnits nu. Visst och sant finns det både tid,plats och rum för fler hundar.Men vi bor i ett villaområde just nu, och har bra grannar.Men kanske får man nya grannar som inte uppskattar en massa skällande hundar.

Flisan är bra i sitt onda ben.Vi har simmat och promenerat i sakta mak med henne, plus att hon ätit lite "hälsokost" och det verkar ha gjort susen.Skönt Vi vad och plockade blåbär Flisan och jag igår med bärplockare.Har aldrig plockat med bärplockare innan.Först tyckte jag den vad totalt värdelös,men sedan fick jag in "rätta knycken" så att säga och då gick det i en rasande fart.

Just nu går vi och väntar på att Lovis ska löpa.Hon har ju fått p-sprutor så man vet inte riktigt när hon ska komma i löp .

Så då kommer man att bli en erfarenhet rikare,med att ha en löptik hemma.Men blir det alldeles för jobbigt har jag mina föräldrar i närheten som mer än gärna erbjuder husrum till henne.

Noomi hon växer och frodas som små valpar ska göra.Man har börjat komma in i lite nya rutiner,jag är en rutinmänniska.Och allt går bara bra med henne och de övriga i min lilla flock.

Tyzon och Flisan är anmälda till Sofiero,och Flisan till Ängelholm.Ska bli roligt att springa lite "vänstervarv" igen för det vad ett tag sedan.Hoppas Tyzon pälsar på sig lite tills dess,för just nu ser han ut som en stor kinesisk nakenhund ungefär.

Japp...det vad väl i stora drag vad som hänt här hos oss.

Ha en fortsatt trevlig sommar ni alla goa vänner   

 
 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

28 juli 2010 09:46

Kul att du fick ihop lite svamp:)
Ja dessa hundar:) det är så härligt för de ger så mycket till en sen att det kan vara ett pussel ibland när man har smått hos sig. Men tiden går fort och de är snart stora.
Och visst måste man ta allt medan man har tid och kan.

Ska bli spännande och se hur deras små valpar:) Önska tiken lycka till så det blir en härlig kull små bollar.

Ha nu en skön dag, kjamen

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Anette

Anette

28 juli 2010 15:52

Grattis så kul att Smilla är dräktig.
Här vet vi inte ännu.
Kul att du ska till Ängelholm, vi har inte anmält dit, utan vi tränar lite först på några Inoffar.
Ha det bra resten av veckan.

Anette

http://www.monowi.se

 
Ingen bild

newtons kennel

28 juli 2010 17:55

Oj va gott med kantareller, stekta i smör. Får nog be gubben ta en tur till skogen och hämta hem några till mig, han gillar att plocka svampen, sen äter jag upp den, för det gör inte han.
Härligt att hon är dräktig, nu håller vi allt som går att hålla för lite Berner barn då.
Hur man gör det där med att köpa hund, om det är för tidigt eller inte? det är ju helt upp till var och en. Och som vi då: som jobbar natt, har ju faktiskt mycket tid.
Tycker du har gjort helt rätt med dina sötnosar.
Det är ju våra barn ju.

Kram Eva.

 
Marianne

Marianne

28 juli 2010 21:55

Roligt att Smilla är dräktig, jag ska hålla tummarna för att allt ska gå bra för henne.Vi har också plockat bär nu i dagarna, så vinterförrådet är välfyllt. Men svampen är det sämre med, det blev inte mycket att skryta över i vår svampkorg. Köper hund gör man när man själv känner för det.
ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
gerty

gerty

29 juli 2010 14:19

Va kul att det skall bli valpar, då skall du bli bernerfarmor

http://bloggplatsen, se

 
Ruth

Ruth

30 juli 2010 09:22

Regn här i 2 dagar och det skall fortsätta. Kul att Smilla är dräktig, blir det en till valp hemma hos dig då ? Spar min rygg för bär och svamp-plockning, svampen levereras vid dörren och gubben plockar bären som behövs och mera där till.
Ha en fin helg !
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards