Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg under december 2009

Av Maria - 18 december 2009 16:15

Kände mig inte riktigt i form i morse  ,satt och tänkte på allt jag har att göra nu innan jul.Det ska städas,handlas ,köpas julklappar, baka mm.Har tagit lite ledigt från mitt nattajobb men det är mycket att göra på firman nu innan årsslutet.Så för att samla lite nya krafter kokade jag mig lite choklad,packade ner sittunderlag,kameran och tog med mig hundarna ut i skogen.Nästan 2 timmar strosade vi runt ,och måååååånga bilder blev det.

Önskar er alla vänner ,bekanta och bloggläsare en trevlig 4:e advent.Bara 6 dagar kvar tills det är julafton.  Lite bilder från dagens utflykt avslutar dagens inlägg.


Mattis
 
Mattis
 
Lovis
 
Lovis
 
Här vill jag bo,men det är tyvärr inte till salu!
 
Tyzon
 
Boss
 
Tyzon
 
Ville visa er hur underligt detta trädet växer.Är som en liten bänk,lagom att sitta en stund på!
 
Tyzon  

Mattis och Boss 
 
Mattis och Boss i full fart!
 
Lovis ,Boss och Mattis
 
Mattis
   
Tyzon 

Av Maria - 17 december 2009 09:42

Kallt har vi idag med 6 minusgrader.Hundarna och jag vad ute i skogen tidigt i morse,och du milde så vacker det är, med alla snön som kommit och ligger på granarna.Helt tokiga är dom nu när det är snö och kallt,bara rusar runt som stollar.  En härlig syn,snö,och ett gäng glada hundar,det är ro för själen det.När vi kom hem stannade vi ute i trädgården en stund.Jag hittade den optimala leksaken till hundarna ,en frusen läderfotboll.Gick inte att bita sönder den inte ,så hundarna och jag spelade fotboll så snön yrde.Och det vad då det hände! Jag har ju berättat tidigare att jag lagt takpannor över groparna dom grävt på gräsmattan,och nu ser man inte dom när det ligger snö.Jag kommer springande med Tyzon och Mattis tätt i hälarna och slår foten i en snötäckt takpanna,och gör en vurpa och bara flyger iväg.  Landar och tappar andan för en kort stund och bara ligger där i snön och funderar hur många ben som är brutna nu.  Tyzon tror att detta är ytterligare en rolig lek,så han småbiter och drar i mig.Efter mycket om och men reser jag mig upp full av snö,känner efter i min stackars kropp om allt är helt,ja det verkar det som.Men fy tusan vad jag har ont i revbenen på vänster sida och höften.Kan tro mina grannar fick sig ett gott skratt så här på morgonen ,men det kan jag gärna bjuda på.  

Ännu en hund från Tyzons kull är nu friröntgad,av 10 stycken är 8 röntgade och alla fria ,roligt!!!

Igår kväll började Mattis helt plötslgt att halta,han hade så ont att han skrek om någon av de andra bara nuddade honom.Förmodligen bara en sträckning,för idag är han som vanligt igen ,tack och lov.

I morgon kommer Tims kompis hit med ett nytt lass med kläder som är till försäljning kl 18,så är det någon som är intresserad är det bara att komma.

Hamnade framför tvn i Söndags kväll och det vad en repris av dansbandskampen från Lördagen.Har inte sett det i år ,och skäms på mig.  För det är ett mycket bra band från Kallinge där jag bor som har gått vidare till final.Ett gäng unga trevliga killar som spelar Rocka Billy musik.Och herre gud!!! Så bra dom vad,så härlig musik medryckande och att det sedan gör dansbandsmusik på sitt sätt,ja det gör dom sååååååååå bra  .Så nu på Lärdag är det final ,och jag tänker då rösta så att fingrarna och telefonen glöder,och jag ber er att göra detsamma.Fick ett foto skickat till mig av Inger i Öljehult som i sin tur fått det av Stefan sångaren i Playtones (som bandet heter).Avsluter mitt inlägg med det och en uppmaning ,Rösta på Playtones på Lördag.

Såg förresten i dagens tidning att dom spelar på Ronneby Torg på Måndag .så kom och lyssna ni som vill och kan ,jag lovar ni blir inte besvikna.      


  

Det går även att Sms: a 5 till nummer 72211  eller   ring 099-22005

Av Maria - 15 december 2009 17:18

När hundarna och jag vad ute i skogen idag vid 2-tiden ,började det att snöa lite,lite.Men nu har det faktiskt kommit ca 1-2 cm och det har tagit i och snöar mera, och med större flingor.

Vad hos vetrinären idag och pasade på att ta en vikt på Mattis,han vägde 50 kg nästan precis.Mattis fick  en pipanka(hos vetten) som han vaktar som en hök,han älskar saker som låter.

Maken och jag slog vad om hur mycket Mattis väger, maken gissade på 52 kg och jag på 50 kg och jag vann.Den som vann skulle få hitta på något "trevligt"  till den som förlorade.Så något jäkelskap ska jag nog hitta på till honom.

Vad ute och busade med hundarna i snön nu vid 16-tiden och tog lite bilder.Dålig kvalitet och mörka eftersom det vad mörkt ute.Men håll till godo i alla fall.

Mattis och hans nya Anka!                                       

Av Maria - 14 december 2009 20:36

Idag har vi kallt väder ,nu är det nästan -6 grader.Man är lite ovan vid kylan ,så det tar ett tag innan man vänjer sig.Och inte blir det varmare av att maken håller på att sätt in en ny värmepump,i och med det har vi ingen direkt värme .

Konstigt är det,har jobbat i helgen och innan jag jobbar tvättar man undan, städar och fyller kylen.Sedan när man tittar sig omkring idag ,så är kylen tom ,tvättkorgen full och massor av dammråttor dansar över golvet.Så då vet ni vad jag har gjort idag då  .

Nu precis har jag badat Tyzon ,så nu återstår det bara att föna honom torr och finputsa hans päls lite.Nu är det bara Lovisen kvar som ska få sig sitt julabad,men det får vänta tills imorgon.Får hämta lite nya krafter tills det är dags för Lovis att krypa ner i badkaret,för det är en kamp vareviga gång det.  .

Imorgon ska vi till vetrinären .Lovis ,Mattis och jag.Lovis ska ha sin vaccination och Mattis ska jag ta en riktig vikt på för det vad ett tag sedan .Tycker han har växt på sig nu den sista tiden,och blivit riktigt grov över rygg och nacke.Ska bli kul att se vad han väger jag gissar på någonstans runt 50 kg.

Nähä...in i badrummet och städa upp efter mig.Ett par foton på en riktigt sur, men nybadad Tyzon avsluter dagenns inlägg

      

Av Maria - 13 december 2009 16:40

  Vaknar och tittar ut och det snöar lite,lite,har jobbat hela helgen så man har sovit om dagarna.Så att vakna upp och se att det snöar och termometern visar minusgrader,gör mig så glad ,så glad.

Har just varit nere på ängen här och låtit hundarna springa av sig lite,och dom är allt lite stolliga av att det är lite snö och fruset på marken.Skönt är det att nu kanske det inte blir så lerigt och grusigt här inne.

Idag är det Luciadagen,och inte en endaste liten Lucia har jag sett ,inte ännu i alla fall.Men dagen är inte slut än ,så det kanske kommer ett Lussetåg och lyser upp kvällen,vad vet jag ?  .

Nu ska jag ta och värma lite värmemat som får duga till middag idag.

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och 3.e Advent


   Bra 11 dagar kvar till Julafton!!!  

Av Maria - 11 december 2009 08:14

Jisses vad tiden bara springer iväg,3:de advent och Lucia redan nu på Söndag.Själv kommer jag att tillbringa min helg på jobbet  Inte så roligt när man tänker på det,men när man väl är där är det som vilken dag som helst.Vi brukar äta lite gott när vi jobbar helg,så jag tar med mig lite Lusskatter och bjuder mina kollegor på.Maken ska jaga i helgen igen   ,så lilla sonen och hans flickvän är hundvakter.Flickvännen är en riktig djurälskare ,men kan inte ha några själv hemma då hennes pappa är allergisk,så hon passar på att gosa av sig när hon är här hos oss.  .Ett litet tillägg angående lilla Boss.Maken ska ha Boss med sig på sitt arbete är det tänkt.Men som det varit nu ett tag ,har vi så mycket att göra med värmepumpsinstalleringar att han inte har kunna haft honom med sig.Så det blir bara en dag i veckan då och då som ham kommer att vara hos sin dagmatte,och det bara en liten tid tills han blivit lite äldre.Mina stora hundar dom sover när jag sover dom.Går en regäl runda med dom på morgonen när jag kommer hem efter ett nattpass,och sedan brukar det vara dom som är först upp i sovrummet och lägger sig.Man kan ju inte kräva av en 4-månaders valp att han ska sova både natt och dag.Det blev inget med klädvisningen igår kväll,dom vad i stort sett slutsålda allredan.Men ett nytt lass ska tydligen komma nästa vecka,och då tänker då jag hålla mig framme.Hade tänkt att det skulle inhandlas lite kläder att ge bort som julklapp.

Inga nya foton har jag att pigga upp inlägget med ,men ett par gamla bilder kan det väl få bli.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg,med Lucior och 3:de advent.



Mattis!
 
Tyzon
   
   Lovis 

Av Maria - 10 december 2009 08:12

Inget speciellt har eller kommer att hända här hos oss.Hundarna har precis fått mat,så jag passar på att skriva lite i bloggen medans maten sjunker ner.Vi har haft besök i helgen och även idag kommer det lite besökare.  Om man nu kan kalla sina barn besökare,men i och för sig bor dom inte hemma längre så är det väl ett besök,eller?Idag kommer stora sonen och en kompis till honom för att visa lite kläder som dom har till försäljning.Dom i sin tur har en kompis som flyttat till Tailand,och driver 2 pubar där ,.och han brukar skicka hem lite märkeskläder (plagiat) som dom säljer här hemma.Så är det någon som bor i närheten och är intresserad ,så får ni mer än gärna komma och titta och ev handla i dag kl 18,00.  På hundfronten är det lungt just nu i alla fall.

Lovis ska ha sin vaccination så ett besök till min vetrinär blir det för hennes del.Hon har fått p-sprutor ,men det ska hon inte få numer.


Mattis han bara finns till den goa stollen.Han har redan fått sitt julabad med allt vad det innebär,

Tyzon han går fortfarande runt och himlar med ögonen ,efter helgens parningar   .Han har som sagt vad fällt av sig, och det regält vill jag lova.Så att bada honom och föna honom torr, ska nog inte ta någon längre tid.


Lille Boss,ja vad ska man säga om det lilla yrvädret.Jo han växer så det knakar han och öronen har ställt sig upp.Han kommer att vara hos en dagmatte de dagar jag ska sova efter mina nattpass.För se i Måndags fick jag bara 1 timmes sömn , då den lille odågan skällde,och skällde,han vad ganska billig vill jag lova.  

Men det kan nog bara vara bra för honom att komma iväg från sin flock, och upptäcka att han inte är en Berner.Och dagmatten har en egen liten jakthund så han får sällskap.

Japp det vad lite om vad som har hänt här,och som sagt vad inte är det något speciellt inte.Men det kan vara ganska skönt när allt bara tuffar på.Mycket har man att göra så här inför jul,som förresten ska tillbringas här hos oss med hela tjocka släkten.  Lite lussekatter bakade jag igår kväll,men bara på halv liter ,det är bara jag och min käre far som gillar saffran.Min svärmor ringde igår kväll och hade bakat mandelmusslor till oss,så maken gick upp med Boss för att hämta.Det gick galant hela vägen hem tills han kom innanför grindarna här hemma,3 glada hundar hälsade honom välkommen med resultatet att mandelmusslorna åkte i backen.Så nu får jag väl göra en Cheesecake på smulorna som det blev av musslorna.  

Så ,det vad lite om oss det.Ha en riktigt trevlig fortsatt vecka ni alla.och är det någon som vill komma hit idag och titta på lite kläder,så är ni så välkommna  Bara ring om ni vill ,nummret finns på min hemsida ,se länk till vänster.

Av Maria - 6 december 2009 15:42

Jaha.... så vad det 2:a advent,en riktigt mörk och råkall sådan.Bara 18 dagar kvar tills det är julafton  .Inga vildsvin miste livet igår när maken vad på jakt,tyvärr.Vi har mycket vildsvin här där vi bor ,och dom kommer bara närmare och närmare bostadsområdena. Ute vid havet på Gö,där är var och varannan trädgård uppbökad av vildsvinen.Man får nog komma på något bra sätt att hålla denna djurstammen nere ,innan de tar över helt  .

Även idag har Tyzons dambesök varit här,och det blev en bra parning idag också.  Enligt alla tips,råd och inläst information, och min milt sagt knappa erfarenhet så tycker jag det gick lysande.Det vad ju första gången för Tyzon och tiken ,och inte bara det, utan första gången för mig och tikägaren också.Så nu är det bara att hoppas att det blir små Bernerbebisar kring 1:a helgen i Februari!  .

Inatt ska jag jobba,sedan är jag ledig till nästa helg,skönt.Det har tagit lite tid detta med parningen ,och det har inte blivit så mycket annat gjort denna helgen.Men det gör inte det minsta egentligen det som ska göras finns säkert kvar (tyvärr).

Ha en fortsatt trevlig Söndagkväll ni alla ,och på återseende  


  

Tyzon och hans dam,och man kan då bara konstatera att de båda turturduvorna fann varandra  

Ovido - Quiz & Flashcards