Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2009

Tja...lite av varje och det eviga tjatet..nu är det helg igen!!

Av Maria - 21 augusti 2009 07:34

En liten följetong,om vad "detet" orsakade som hundarna satte i sig.GASER Sade till maken igår kväll .Att hade man kunnat ta vara på dessa gaser som mina älsklingar släppte ut,kunde Anticimex använda dom vid utrotning av skadedjursbekämpnig.Du milde vilken stank.

Jag ringde ju min vetrinär igår när jag kom hem ,och rådfrågade henne.Har en så go vetrinär ,hon tyckte att man inte skulle kräka dom utan bara hålla dom under uppsikt.Och vad det så att dom blev dåliga skulle jag bara ringa eller köra in till kliniken.

Ni som inte känner mig och mina hundar ,har ju inte hört alla historier om vad Lovis satt i sig under sitt hittils korta liv.Det har varit en varierande diet som har inkluderat det mesta hon har fått tag i .Såsom sämsskinn,hårsnoddar,strumpor,rep,näsdukar,vantar 
ja ni ,listan kan göras mycket lång. .Hon svalde en arbetshandske när hon var blott 4 månader som vi fick åka till vetrinären och kräka upp.En nalle hade hon ätit förra året vid denna tiden ungefär,som krävde operation för att avlägsna.Hon jagar möss nere på ängarna,och hon äter upp dom Blä.Ett litet tillägg.Ja hon är uppkollad i sin hals ,så det är inte pga halsont hon förser sig med sin något ovanliga diet,men det blir bättre och bättre hur äldre hon blir. Min stolliga goa tös!!!

Igår var vår lilla svärdotter här och barnbarnet Anthony!Kae som hon heter miste ju sin sambo tillika makens son när hon väntade Anthony.Hon var blott i v16 då.Så Anthony och Kae fyller ett stort tomrum här hos oss,det finaste minne vi har kvar av Andreas.

Det bjöds på "bröllopsmat" Revben,gräddsås potatis och en massa goda grönsaker.En liten förklaring på vad "bröllopsmat" är.

Stora sonen har varit på ett antal bröllop.Och jag brukar ju fråga hur det varit och vad dom bjöd på.Hans svar är att alla har haft olika teman på sina bröllop och det inkluderar även maten.Mycket konstiga rätter har han blivit bjuden på men han älskar vanlig husmanskost.Så vanlig husmanskost här hos oss kallar han för "bröllopsmat"Han frågade mig igår om jag kunde laga maten till hans ev bröllop,i så fall ville han ha revben eller köttfärsbiffar.Ja ja hans tema får väl vara husmanskost He he he.!!!!

Helgen som är på inngående ska maken och lilla sonen tillbringa med att fiska kräftor.De två är helt galna i kräftor.En och annan äter jag för syns skull,men jag tycker inte dom är goda.Dom ska fiska och vittja burar i stort sett hela helgen,så jag får ha en lugn och slapp helg i min ensamhet får jag hoppas.

Ja ensam blir jag  inte ,lilla sonens flickvän kommer i eftermiddag och ska tillbringa helgen här.

En trevlig helg önskar jag alla mina bloggläsare.Solen skiner här hos oss och tydligen skulle det vädret hålla i sig hela helgen.

Ett litet ps: till vännen jag ringde igår som fick mig till att skratta gott en lång stund ,ds:

Jag kunde se framför mig hur mina tre vovvar "sprutlackerade " hela huset med sina rumpor. he he he he.....

På återseende

 
 
Jennie

Jennie

21 augusti 2009 08:31

He he he...
Kan nästan känna odören, tvi vale. Skönt att ha en och samma veterinär att rådfråga, tycker att vi har olika varje gång vi besöker vår. Kanske skulle man byta?

Kräftor är ju bara så gott, vi fiskar dessa små godingar minst ett par gånger om året, synd att man blir så dålig efteråt bara, hi hi hi.

Hoppas din helg blir lugn. Jag ska tillbringa min på jobbet=(

Kram kram

http://www.hooked-on-a-feeling.bloggagratis.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

21 augusti 2009 08:54

Vilken tur att det bara blev GASER och ingen lackering hahahaha.
Vad trevligt att ha barnbarnet på besök ja även mamman;)
Det här med kräftor gillar jag det är ju inte mycket att äta men det är gott. Så jag förstår din gubbe och son att de vill fiska lite. För att fiska dem själv är ju mycket godare än att köpa. Så lycka till med fisket.

Ha det gott, kjamen

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

21 augusti 2009 10:44

Så skönt att det ännu så länge ser ut att inte bli några men efter hundarnas kalasmåltid i det gröna. Vi hoppas att det ska passera obemärkt, förutom stanken av avgaserna då
Vi har i nästan 20 år haft fri tillgång till kräftfiske, men vi har inte fiskat en endaste gång. Så som du förstår så står inte kräftorna så högt upp på vår önskelista för vad som ska serveras. Men vem vet. Vi kanske går till sjön och slänger i ett par burar någon kväll.
Ha det gott
kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Pernilla, Akira och Sweety

Pernilla, Akira och Sweety

21 augusti 2009 20:11

Haha!!
matlusten har då lovis ärft av sin mor Sweety, det går inte att ta fel på pappa Zeb eller "Pumba" som han även kallas ibland är inget matvrak, men han kan avge gaser liksom sweety. stanken som får både människa och hund att fly fältet ;) Hoppas ni får en trevlig helg! jag ska försöka träna drag, om vi får bilen att må lite bättre... jag svär mycket över den just nu... ;)

http://www.akiraqueen.com

 
Carina & Boris

Carina & Boris

21 augusti 2009 20:27

Tack för det oväntade besöket.... alltid trevligt... hm men tyvärr inget Gevalia i bryggaren... hihi!
Blommorna kommer att bli mycket vackra på Mattis minnesplats

Kramar från oss alla

http://www.eklovenskennel.se

 
Emelie

Emelie

21 augusti 2009 21:25

Tror nog inte att din Lovis diet är så ovanlig i bernerkretsar...och gaser kan dom få av både det ena och det andra... Mycket fick vi läsa i dagens blogg. Men jag måste få tillägga JAG ÄLSKAR KRÄFTOR! Här öser regnet ner nu men det ska visst bli vackert väder imorgon!? Vi får se... Kram och ha en skön helg ni me!

http://www.finarossinas.se

 
Ruth

Ruth

22 augusti 2009 09:25

Hundar kan vara riktiga utslpps bomber och ett hot för miljön, tur att det räckte med det :-) Tror att Lovis skulle behöva en noskorg för sina ätstörningar, tur att det inte har blivit rejäla plågor som hon inte fixar. Det här med bröllopsmat är gott, vad går upp mot riktig husmanskost ? En trevlig helg önskas er.
Kramiz

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Therese

Therese

22 augusti 2009 23:44

Vilka fina hundar du har=)Vad skulle man göra utan våra fyrbenta vänner. Dom ger en många skratt,och goa stunder=)

http://www.hjrum.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards