Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2009

Liten vissen idag....

Av Maria - 20 augusti 2009 12:44

Känner mig lite nedstämd idag,kan vara så ibland.Vad göra åt det????? Jo, ta lite av den bästa "medicinen" som finns för att bota denna åkomma.Dvs ett gäng tokiga hundar,gummistövlar,ryggsäck med lite fika i,kamera och något att plocka evetuella svampar i,och ge sig ut i skogen.Sedan kom jag på att det pågår ju jakt på råbockar nu,så skogen fick vara .Men en härlig runda på alla dessa fält som vi har omkring oss blev det.Fälten är omringade av skogen,så lite skogsrunda kan man väl kalla det.Men den blev långt ifrån den lugna lunk jag hade tänkt mig.Redan när vi kom fram ,där jag kan släppa hundarna,gav dom sig iväg.Det var inte så farligt för dom hade bara fått syn på en hundkompis "Rosie" heter hon ,så dom ville bara hälsa och busa med henne en stund.(bild nedan på Rosie).

Sedan gav dom sig iväg IGEN.Kom inte när jag ropade,utan bara spårade och spårade.

Sedan fick jag syn på "det",ja jag får kalla det för "det" för inte vet jag vad det va.Stort som en kanin ungefär,som Lovis fått tag i och dom andra 2 gärna ville ha tag i.

Jag ropade och lockade (i vanliga fall kommer dom på inkallning),men inte idag inte.Sedan äter dom upp detta "det" ,och då delar dom broderligt.Mums borta i ett nafs,och nu kommer till mig och stinker vedervärdigt.

Ja..inte vet jag vad det vad som dom åt, upp kanske ett kadaver av något slag.Får hålla lite koll på dom.Jag som hade tänkt en stilla lunk med mina älsklingar,och att kunna få lite fina bilder, fick sätta mig ner helt slut efter ha jagat dessa tokstollar.

Bilder blev det ,men dom flesta  liggande tyvärr, för även hundarna va slut efter ha jagat varandra i full fart.

Men ,men känner mig alldeles lätt i mitt sinne igen,om än genomsvett och med ett litet skoskav.Några svampar hittade jag inte,ja ja.. kanske så letade jag inte så noga heller.Tror nog att dom torkat ut ändå,hörde att tom trattkantarellerna torkat bort.Men ett regält regn ,och det blir fart på svampen igen.

Lite bilder från vår lilla utflykt.Må så gott ni alla !!!

 
 
Jennie

Jennie

20 augusti 2009 14:28

Hoppas du känner dig lite piggare nu. Verkligen fina bilder på dina hundar, första bilden på Tyzon är jättefin. Hoppas att "detet" smakade bra, hi hi hi. Denna ras verkar vara helt omöjlig med att stoppa i sig konstiga saker.

Ha det så bra...

Kram kram

http://www.hooked-on-a-feeling.bloggagratis.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

20 augusti 2009 18:47

Som vanligt när du är ute och går så händer det saker:) Hoppas inte dina hundar blir sjuka av det de åt. Jag vet nämligen när Fabian var liten så kom han åt en död kanin som han bara hann och smaka på lite. Men sen fy fan Ursäkta språket men han hade ränn skita och skit i 2dagar.
så jag håller tummen för då kanske du får 3st som skiter inne.

Ha nu en skön kväll, kjamisar

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

20 augusti 2009 19:51

Svårt när du inte får dom att lyda, men det bortom är nog roligare en matte :-) Man skulle ha en stor äng som är inhägnat så man var säker. Bra att du återfick humöret i alla fall hehehe..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

20 augusti 2009 21:46

Jag hoppas verkligen att det dina hundar smaskade i sig inte var allför ruttet. För fy vad kadaver kan ställa till det för en hundmage. Förgiftning, diarré och förstoppning är bara några saker som kan inträffa. Jag håller tummarna för att hundarna inte ska bli sjuka av skräpet de åt med god aptit.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards