Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg den 15 september 2010

Av Maria - 15 september 2010 13:59

Jag hade inte tänkt att gå ut med detta just nu, då jag mår riktigt dåligt pga alltför många tragiska händelser som drabbat vår familj .Men efter spekulationer på facebook som resulterat i att mina vänner ringer,sms, och mailar och undrar vad som hänt,så är det så här.

 Igår somnade Flisan in i min makens armar.

Anledningen till att vi valde att låta Flisan få somna in är följande.

Flisan fick problem med höger framben och haltade i Juni månad och fick diagnosen Panostetit.Hon behandlades med Antiinflammatoriskt samt smärtlindrande mot detta.Blev något bättre,men vid en rtg såg man att det vad en tidig osteochondros i bogen.Konsulterade specialister på Läckeby djursjukhus,där de tyckte att vi skulle låta det gå ett tag och Flisan skulle äta Omega 3 samt glukosaminer.Flisan och jag har simmat i sommar,samt att bara hon och jag gått stillsamma promenader för att på så sätt försöka att få det att självläka.Men vid ny röntgen kontroll visade det sig att det inte vad bra.Flisan har ätit sina mediciner och trots det ibland haltat på sitt framben.

För ett tag sedan så uppmärksammade jag att hon rörde sig väldigt konstigt med hela sin bakände.Tog åter igen kontakt med vetrinär som gjorde en Hd/Ad röntgen ,denna skickades in till Skk för avläsning. Flisan hade en E höft där det eventuellt redan bildats pålagringar det kunde de inte säga med säkerhet.Den andra höften vad en D-höft. På Flisans vänstra armbåge samlade hon på sig vätska som vi fick tömma.

Så sammafattningsvis E,D höfter, Osteochondros höger bog,samt vätska i vänster armbåge.Så valde vi att låta Flisan få somna ifrån sina smärtor.Detta är inget beslut vi tagit själv,utan vi har rådfrågat Skks vetrinär,mina 2 vetrinärer samt 3 erfarna uppfödare med många års erfarenhet av Berner.

Detta är en fullkolig katastrof för mig och min familj,då våra hundar är  högt älskade familjemedlemmar.

Vila i frid min lilla prinsessa ,så ses vi i Nangiala.

Ovido - Quiz & Flashcards