Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg den 6 juni 2011

Av Maria - 6 juni 2011 10:39

Idag fyller Charp 3 år   Noomi fyllde 1 år den 25 Maj   GRATTIS mina goa tjejer!!!!

Allt är bara underbart här på gården ,nu när sommaren och värmen kommit. Två Värmlänska skogsfår, med varsitt lamm kom till oss förra helgen.Vi skulle varit nere i Hässleholm på utställningen med Ambra,men fick stanna hemma och titta till fåren,då de inte har gått på elstängsel innan utan fårnät.Även 5 "vanliga" får har flyttat hit till oss här på gården.Så förhoppningsvis kommer det att födas lite lamm till nästa vår .Ambra gjorde utställningsdebut i Nybro,1 hp och bimvalp  .

Inatt vad maken och sonen i Åseda för att hämta hem en traktor som vi införskaffat,så snart kan vi väl kalla oss för "bönder"  . Tre hästar går här och betar utanför fönstret,och till nästa år kommer det att bli ett par tjurkalvar här också.

Charp började blöda i början på Maj ,och vi misstänkte en Pyo,då hon löpte i Februari månad så trodde vi ju inte att det vad ett löp.Ett par besök hos vetrinären ,med prover samt röntgen visade att hon vad helt fullt frisk.Men hur längre tiden gick desto mer säker blev jag på att det visst vad ett löp.En kväll efter vi varit och badat vad Lovisen totalt tokig på att rida på Charp,och Charp ställde upp sig så fint ,så fint.

Vad göra ??? Jo.. ringde en bernervän som bor i närheten ,och frågade om vi fick komma ut och träffa hennes hane för att se om det vad löp eller ej.Och visst vad det ett löp,parning och hängning blev det ,och vi åkte tillbaka dagen efter och samma visa då.Men jag har inga större förhoppningar på att det ska bli bernerbarn här hos oss.Charp parades på dag 25 samt 26,så det vad säkert för sent.Men hon har herpesvaccinerats för säkerhets skull,och ett ultraljud är beställt till slutet på Juni. Lovisen löpte i början på Januari,så hon väntas väl komma i löp nu i Juni eller Juli.

Då inläggen här i bloggen inte blir så täta precis,så passar jag på att önska er alla

               TREVLIG SOMMAR                      


Lite bilder på födelsedagbarnen,och våra nya invånare får avsluta bloggen idag


               

Ovido - Quiz & Flashcards