Lite om livet på Ellebäckens !

Alla inlägg den 28 april 2011

Av Maria - 28 april 2011 10:33

Nu är det den bästa tiden på året.Allt i naturen börjar vakna till liv igen,och det är så där härligt ljusgrönt ute.En härlig Påskhelg har vi haft med besök av barn och barnbarn,och den mesta tiden har tillbringats utomhus då vi har haft sommarvärme här nere.Det har grillats både avigt och rätt,så värst mycket "påskmat" kan vi inte skryta med.Soligt och fint har vi fortfarande men inte med dom temperaturerna, och idag blåser det näst intill storm.

Det är så mycket som man vill göra här på gården,det är ju väldigt eftersatt både ute och inne.Tanken vad att byta ut köket nu i vår,men vi satsar på ytterområdena i år i stället.Både kyl,frys fläkt och spisen gav med sig i vintras, så det har vi köpt nytt.Övervåningen renorverade vi innan vi flyttade hit,så den är klar.En bergvärmepump kommer att installeras,då huset idag värms upp med pellets.Det har gått åt 2 pallar pellets i månaden ,bara till värme och varmvatten.

Sedan blir det till att måla hus,ladugård och de öppna garagen ,byta ut vatten och elledningarna i ladugården.Köra hit ett par lass med grus till framsidan,singel till hundarnas rastgård,ja en liten del har vi singel på resten är gräs.Rastgården har maken färdat nu i påskhelgen,det fick ju bli lite provisoriskt i och med att snön kom just när vi flyttat in.Vet inte om man kan kalla det för rastgård,det är ett inhägnat område där vi har våra trädgårdsmöbler mm,så det är ju inte bara till hundarna inte.Och ytterdörren står ju öppen så dom går in och ut som dom vill.

En bit på ca 2 hektar med björkskog och en liten bäck har vi röjt upp, och kommer att ha som en liten grillplats med "narturliga" bänkar av gamla träd,som även den kommer att hägnas in så att hundarna kan vara med .

Dungen som nu är färdig städad,ska jämnas ut med jord och där ska sås gräs.Så det blir väl inte förräns till hösten vi bygger ut rastgården.

Jobb,jobb bara jobb,och tid som inte räcker till.Vill ju ha allt klart på en gång,men med en make som jobbar väldigt mycket tar det sin lilla tid.

Igår vad jag på uppstart på en kurs i allmänlydnad, på Ronneby Brukshundklubb.

Ett härligt gäng verkar det vara ,med 7 hundar i åldrarna 8-18 månader,lilla Ambra och jag ska gå.Ett gift par, Christer och Elisabeth som instruktörer dom varit aktiva i klubben sedan -80 talet.

Lite planer och nyheter har vi ,mer om detta när det är spikat och klart ,så att säga.

Lite bilder från gårdagens morgonlunk får avsluta. Ha det gott i vårvärmen !


             

Ovido - Quiz & Flashcards