Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Våren är ljuvlig !

Av Maria - 28 april 2011 10:33

Nu är det den bästa tiden på året.Allt i naturen börjar vakna till liv igen,och det är så där härligt ljusgrönt ute.En härlig Påskhelg har vi haft med besök av barn och barnbarn,och den mesta tiden har tillbringats utomhus då vi har haft sommarvärme här nere.Det har grillats både avigt och rätt,så värst mycket "påskmat" kan vi inte skryta med.Soligt och fint har vi fortfarande men inte med dom temperaturerna, och idag blåser det näst intill storm.

Det är så mycket som man vill göra här på gården,det är ju väldigt eftersatt både ute och inne.Tanken vad att byta ut köket nu i vår,men vi satsar på ytterområdena i år i stället.Både kyl,frys fläkt och spisen gav med sig i vintras, så det har vi köpt nytt.Övervåningen renorverade vi innan vi flyttade hit,så den är klar.En bergvärmepump kommer att installeras,då huset idag värms upp med pellets.Det har gått åt 2 pallar pellets i månaden ,bara till värme och varmvatten.

Sedan blir det till att måla hus,ladugård och de öppna garagen ,byta ut vatten och elledningarna i ladugården.Köra hit ett par lass med grus till framsidan,singel till hundarnas rastgård,ja en liten del har vi singel på resten är gräs.Rastgården har maken färdat nu i påskhelgen,det fick ju bli lite provisoriskt i och med att snön kom just när vi flyttat in.Vet inte om man kan kalla det för rastgård,det är ett inhägnat område där vi har våra trädgårdsmöbler mm,så det är ju inte bara till hundarna inte.Och ytterdörren står ju öppen så dom går in och ut som dom vill.

En bit på ca 2 hektar med björkskog och en liten bäck har vi röjt upp, och kommer att ha som en liten grillplats med "narturliga" bänkar av gamla träd,som även den kommer att hägnas in så att hundarna kan vara med .

Dungen som nu är färdig städad,ska jämnas ut med jord och där ska sås gräs.Så det blir väl inte förräns till hösten vi bygger ut rastgården.

Jobb,jobb bara jobb,och tid som inte räcker till.Vill ju ha allt klart på en gång,men med en make som jobbar väldigt mycket tar det sin lilla tid.

Igår vad jag på uppstart på en kurs i allmänlydnad, på Ronneby Brukshundklubb.

Ett härligt gäng verkar det vara ,med 7 hundar i åldrarna 8-18 månader,lilla Ambra och jag ska gå.Ett gift par, Christer och Elisabeth som instruktörer dom varit aktiva i klubben sedan -80 talet.

Lite planer och nyheter har vi ,mer om detta när det är spikat och klart ,så att säga.

Lite bilder från gårdagens morgonlunk får avsluta. Ha det gott i vårvärmen !


             

 
 
Lena

Lena

28 april 2011 11:21

Hejsan!
Härliga bilder. Har man hus så tror jag inte man blir klar någon gång för det finns alltid något att pyssla med. Så grönt och fint ni börjar få där nere. Här i norr får vi nog vänta med det till i slutet på maj kan jag tro. Men sommar blir det nog här med.
Ha en bra dag!
mvh Lena

http://www.bernerlena.se

 
Anette

Anette

28 april 2011 23:55

Härligt att ha fått i ordning en del. det ser jättefint ut.

ha det bra
Anette

http://w

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards