Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 7 april 2011

Vår i Blekinge !

Av Maria - 7 april 2011 10:49

Nu har våren kommit till oss här nere i Blekinge,med vitsippor,blåsippor och utslagen vide.Idag har vi äntligen lite sol,och behagliga 14 grader varmt.Det blåser hårda vindar,som enligt Smhi skulle öka framåt eftermiddagen.


Ett par små ensamma blåsippor,som fotograferades härom dagen.

Nu ser man att det börjar bli grönt på ängarna   


Uppröjningen av ytterområdena här på gården ,börjar snart bli klara.Det har varit stilla nu i 14 dagar,men i morgon kommer åter grävmaskinen samt lastbilen för att ta den andra halvan av dungen.


Denna bilden är tagen den 16 Mars innan vi började röja all "skit"



 
Denna bild tagen idag,på samma plats!

Visst är det en klar skillnad,men jisses vad vi sågat,röjt eldat och räfsat,men fint blir det 

Dom flesta av beteshagarna är nu uthyrda,det är bara de närmast huset som vi inte vill hyra ut.

Det kommer att beta hästar här på ca 13 hektar,och vi själva funderar ju på att köpa in lite lamm,samt evetuellt ett par tjurkalvar.All taggtråd är nu nedklippt,och allt gammalt stängsel rivet.Så nu återstår det att stängsla in allt igen,men denna gång med elstängsel.Förhoppningsvis kommer elstängslet även att hålla vildsvinen borta,för så här ser det ut på en del ställen.

 


Vi sålde vårt gamla hus i Fredags, till stora sonen Tim och hans flickvän Emma,så nu är det bekymmret ur världen.

Dom ska för övrigt skaffa sig en hund,Berner förståss,så dom leter efter en hane!

Hittade små blodpölar på golvet,och trodde att det vad Noomi som börjat löpa.Men det vad det inte,utan det är Ambra som löper,7,5 månader ,lite tidigt.


Noomi och Ambra är totalt hopplösa de två.Varje lite vattensamling måsta man bada i ,och ta sig ett "race" i.

Så det ska bli så skönt när det torkar upp ,och man slipper bada lerhundar var och varannan dag.


Lovis har tack och lov slutat upp med sin skendräktighet.Nu är hon gamla vanliga Lovisen igen,dvs full fart alltid.

Mycket motor är det i Charp,men det kan inte jämföras med Lovis energi.

Det blir inte mycket fotograferat nu på våra promenader,pga att jag får ha Lexi kopplad i flexikoppel.Inte lätt att hålla i ordning på den lilla tokan ,samtidigt som man ska försöka få till lite bilder.

Lilla Lexi hon är en blandning Laika/Wactel.


Nyinköpta "hundsoffan" är en poppis plats för både två och fyrbenta.Jag brukar ta mig en liten lur i den då och då,men den är oftast upptagen av både en,två och tom tre hundar.

Lovis och Noomi gosar tillsammans i soffan  


Nähä.... inte sitta här vid datorn och blogga i det fina vädret! Ut och häng lite tvätt,som torkar på nolltid idag i det vackra vädret och de hårda vindarna.

  Ha en riktigt trevlig kommande helg, ni alla go vänner och bekantar        

 
 
Marianne

Marianne

9 april 2011 01:19

Vilken skillnad då ni fått uppröjt. El är nog det bästa sättet att hålla vildsvinen från tomten och ängarna. Mysigt med lite betande djur runt omkring.
Jag önskar er en trevlig helg.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Lotta & Gossarna

Lotta & Gossarna

13 april 2011 10:31

Men oj, vad vildsvinen har bökat upp marken!
Mysiga tjejer i soffan!
Ha det bra! Kram

http://bernergossar.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards