Lite om livet på Ellebäckens !

Direktlänk till inlägg 29 december 2010

2010

Av Maria - 29 december 2010 09:47

Sitter och tänker på vad som har hänt oss detta år,dvs 2010.Det har varit ett tungt år i många bemärkelser. Det började med att vi fick omplacera Mattis pga att Tyzon och han absolut inte drog jämt.Han har det i och för sig bra hos Hanna och hennes små flickor,och vi träffas med jämna mellanrum.

Tyzon blen sjuk i början av året, så pass att han tom låg inlagd på Läckeby djursjukhus.Ni som följt min blogg vet att det vad en Borelia infektion som låg till grund för alla hans symtom,men det tog tid för att få en diagnos och 2 kurer antibiotika för att få honom frisk igen.Lilla Flisan som vi vad och hämtade hem uppe i Lilla Edet på Bernwiks kennel ,fick somna in blott 9 månader gammal.Hon hade mycket dåliga höfter,samt problem med OCD.Ett beslut som gnagt och gnagt i mitt huvud,om det vad rätt eller ej,att låta henne somna in.

Många personliga saker har inträffat detta år med jämna mellanrum,man börjar ibland fundera varför vi alltid har sådan otur. Men,men några ska väl ha det.Trevliga saker har  inträffat. Jag vad uppe i Stockholm och hämtade hem lilla Noomi hos Monika på Lovisens kennel i juli månad.Tyzon blev pappa för första gången i Augusti månad till tre valpar hos Yvonne och hennes Ekoxens Smilla. En av valparna bor här hos oss och det är lilla Ambra, hanvalpen behöll Yvonne och den andra tikvalpen bor i Skåne blott 15 mil härifrån. Vi blev ägare till en ungdomsdröm,en egn bondgård.Som jag berättat tidigare har jag tillbringat mycket tid här på gården i min ungdom,då vi hade hästar här .

Vårt gamla hus har vi inte fått sålt,så nu ska stora sonen och hans flickvän bo där ett tag,vi får se vad som händer i framtiden med det.

2010 vad jag då ingen flitig gäst i utställningsringarna precis.Sjuka hundar och tråkigheter, gjorde att man hade just ingen lust att åka runt på utställningar. Men 2011 är det tänkt att Noomi och Ambra ska ut och meriteras och visa fram fötterna,även Lovis och Tyzon ska ställas, i alla fall i Ronneby är det tänkt.

Tyzon har ett par tikar han ska para framåt vårkanten .Han parade en tik på Fablernas kennel,men hon gick tyvärr tom,så vi gör ett nytt försök vid nästa löp.

Mycket nya människor har jag lärt känna detta år,både på gott och ont.Människor som blivit mycket goda vänner,samt en del som vänder en ryggen när man behöver dom som mest.

Men som sagt vad,nu blickar vi då framåt inför år 2011 och hoppas att det året kanske går vår väg.Lite planer har vi vad vi ska göra här på gården.Har fått förfrågningar angående bete,stallplatser mm,så vi får se vad som händer och sker.

Jag önskar er alla vänner och bekantar.


                GOTT NYTT ÅR    

 
 
Emelie

Emelie

29 december 2010 10:18

Önskar er ett riktigt GOTT 2011! Ibland får man tunga år men nu hoppas jag du kan bygga vidare på det goda du har och släppa det tråkiga och gå vidare! Gott Nytt År! Kram Emelie

http://finarossinas.bloggplatsen.se

 
Inger o Kent

Inger o Kent

29 december 2010 10:19

Önskar dig och hela din familj ett riktigt gott 2011!
Från ett kallt och snöigt Öljehult!

http://www.orville-poppe.se

 
Marianne

Marianne

29 december 2010 16:29

Vi på Ekoxens önskar er också ett Gott Nytt År.
Det är både tråkigt och jobbigt då problem och besvikelser lägger sig på hög runt en. Jag hoppas du/ni ska få ett härligt 2011 och att du kan lägga de tunga bitarna bakom dig och glädjas åt det som är bra. Tiden utvisar alltid vem som står en bi när det blåser hårt runt knutarna.
Ha det gott.
Kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Anette

Anette

30 december 2010 16:02

hej det är inte lätt när man får motgångar. tråkigt att tiken gick tom, Du gjorde aldeles rätt tycker jag angående Flisan, nu får du glädjas av de två tjejerna Ambra och Noomi, Lovis och Tyzon.
Önskar er ett Gott Nytt År!
och hoppas på ett bra år 2011, ses i ringarna hoppas jag, men vi hörs via luren.
Kramar
Anette

http://www.monowi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 oktober 2013 19:45

Varit och ultraludat Ambra idag,inga valpar,tredje gången hon går tom,och vi har använt olika hanar. Så idag kändes det som att den sista lilla gnistan slocknade. Vi har haft sådan otur med tikar vi köpt in,nu är ju i och för sig Ambra efter Tyzon vå...

Av Maria - 27 februari 2013 20:16

Blev upplyst att en valpspekulant att min hemsida uppdaterades senast 2011, och bloggen i höstas.Riktigt dåligt är det,men hemsidan om ska jag vara ärlig och säga, har jag glömt bort hur man uppdaterar.En ny hemsida kommer att komma igång så småningo...

Av Maria - 1 oktober 2012 09:27

Hösten är nog min årstid,med alla dessa färger i naturen. Ja... eller kanske vintern,några minusgrader och och vit fin snö.Eller våren,när allt vaknar till liv igen,och det är sådär ljusgrönt ute. Eller kanske sommaren,med dessa ljumna,ljusa kvällar....

Av Maria - 3 september 2012 09:01

Vi har en lite grupp på Facebook som heter Sennenfolket i Blekinge.Har man lust att hitta på något,så lägger man upp en länk där.Nu vad det Lena på Clangulas kennel i Jämjö,som bjöd in till träff vid Färskesjön i Lördags. Så roligt vad det, att det v...

Av Maria - 24 augusti 2012 11:08

Blev så glad igår kväll när jag kollade min mail,och hade fått en hälsning från Ammie med familj.Ammie vad den vildaste av valparna,och fick namnet Maya Piraya här hemma  . Något som hon fortfarande verkar leva upp till.Tog mig friheten och kopiera e...

Ovido - Quiz & Flashcards